AstraZeneca dobila neočekivan prijedlog od tvoraca cjepiva Sputnik V: "Udružimo snage, povećajmo učinkovitost"

Reagirajući na vijest o tome da cjepivo protiv COVID-19 AstraZenece ide u dodatna klinička testiranja zbog pitanja načina doziranja i učinkovitosti vezane za to, proizvođači ruskog COVID cjepiva Sputnik V uputili su im zanimljiv prijedlog - da udruže snage.

Branimir Vorša | 27.11.2020. / 12:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na službenom profilu na Twitteru ruskog cjepiva Sputnik V pojavila se objava u kojoj se predlaže da AstraZeneca kombinira svoje cjepivo s ruskim te na taj način poveća učinkovitost svojeg cjepiva, koje je na svega 62 posto (za razliku od Pfizerovih 90 posto, Moderninih 95 posto te samog cjepiva Sputnik V, za koje Rusi tvrde da ima 95 posto učinkovitosti).

Predlažemo režim kombinacije AZ cjepiva s cjepivom Sputnik V s ljudskim adenovirusnim vektorom kako bi se poboljšala učinkovitost, piše u navedenoj objavi vezanoj za objavljene rezultate kliničkih testiranja AstraZeneca/Oxford cjepiva.

Izvršni direktor Astra Zenece Pascal Soriot rekao je za Bloomberg u četvrtak da će ta farmaceutska kompanija morati proći dodatnu studiju prije negoli cjepivo bude spremno, s obzirom na to da su rezultati kliničkih testiranja pokazali različitu razinu učinkovitosti koja je ovisila o doziranju samog cjepiva.

Slika nije dostupna AstraZeneca će vjerojatno ići u dodatno kliničko ispitivanje zbog "sretne" pogreške s doziranjem

Slika nije dostupna Što je zaslužno za potencijalno visoku učinkovitost oksfordskog cjepiva? Greška u testiranju!

Unatoč svemu iz AstraZenece kažu da će tražiti hitnu autorizaciju svojeg cjepiva protiv novog koronavirusa.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti