BIRD Inkubator i CO pokrenuli Data challenge za sve studente i mlade poduzetnike

Primljeni timovi radit će na poslovnom zadatku s područja AI i strojnog učenja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2021. / 15:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zajednica oko hrvatske Udruge za umjetnu inteligenciju CroAI tijekom proteklih godina pokrenula je brojne aktivnosti čiji je cilj popularizirati razvoj AI u Hrvatskoj, ali i da Lijepa Naša postane jedan od predvodnika ove industrije u Europi. Među inim, u Hrvatskoj je pokrenut i startup inkubator specijaliziran upravo za projekte bazirane na AI koji je pokrenula Poslovna inteligencija.

Semafor (Getty Images) Googleova umjetna inteligencija može smanjiti prometne gužve na križanjima sa semaforima

Kiša Hoće li za uskoro padati kiša? Najtočniji odgovor mogla bi dati Googleova umjetna inteligencija

U suradnji s Croatia osiguranjem, Bird Inkubator pokreće Data challenge na koji se svi zainteresirani mogu prijaviti do 14. listopada, a sam challenge kreće šest dana poslije i trajat će između 6 i 8 tjedana. Primljeni timovi radit će na poslovnom zadatku s područja AI i strojnog učenja na kojem će im pomagati mentori iz CO i BIRD-a te će imati na raspolaganju prostor BIRD Inkubatora.

Na kraju zadatka se očekuje da će timovi imati alat koji radi i ima mogućnost grupiranja klijenata kako bi osiguravajuća kuća mogla bolje shvatiti njihove potrebe i napraviti jedinstvenu ponudu po njihovim kriterijima. Osim što će prijavljeni timovi imati priliku rješenje projektnog zadatka iskoristiti kao završni rad na fakultetima, tri najbolja rješenja bit će i novčano nagrađena te će imati mogućnost daljnje suradnje s CO. Za prvo mjesto nagrada je 30 tisuća kuna, za drugo 15 tisuća kuna, a za treće 5 tisuća kuna.

Slika nije dostupna Najbolji timovi Škole budućnosti pokazali kako su ovladali umjetnom inteligencijom

Olimpijada će se održati u Tokiju Hakerski napad na Olimpijadu spriječila je - umjetna inteligencija

Smatramo da je ovaj projekt odlična prilika za primjenu znanja iz područja umjetne inteligencije na poslovnom problemu sa stvarnom primjenom, komentirali su iz Bird Inkubatora pokretanje izazova s kojim žele potaknuti daljnji razvoj hrvatske AI scene i ponuditi kontinuiranu podršku pri daljnjem razvoju hrvatskih startupova.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti