Zajednica oko hrvatske Udruge za umjetnu inteligenciju CroAI tijekom proteklih godina pokrenula je brojne aktivnosti čiji je cilj popularizirati razvoj AI u Hrvatskoj, ali i da Lijepa Naša postane jedan od predvodnika ove industrije u Europi. Među inim, u Hrvatskoj je pokrenut i startup inkubator specijaliziran upravo za projekte bazirane na AI koji je pokrenula Poslovna inteligencija.

U suradnji s Croatia osiguranjem, Bird Inkubator pokreće Data challenge na koji se svi zainteresirani mogu prijaviti do 14. listopada, a sam challenge kreće šest dana poslije i trajat će između 6 i 8 tjedana. Primljeni timovi radit će na poslovnom zadatku s područja AI i strojnog učenja na kojem će im pomagati mentori iz CO i BIRD-a te će imati na raspolaganju prostor BIRD Inkubatora.

Na kraju zadatka se očekuje da će timovi imati alat koji radi i ima mogućnost grupiranja klijenata kako bi osiguravajuća kuća mogla bolje shvatiti njihove potrebe i napraviti jedinstvenu ponudu po njihovim kriterijima. Osim što će prijavljeni timovi imati priliku rješenje projektnog zadatka iskoristiti kao završni rad na fakultetima, tri najbolja rješenja bit će i novčano nagrađena te će imati mogućnost daljnje suradnje s CO. Za prvo mjesto nagrada je 30 tisuća kuna, za drugo 15 tisuća kuna, a za treće 5 tisuća kuna.

Smatramo da je ovaj projekt odlična prilika za primjenu znanja iz područja umjetne inteligencije na poslovnom problemu sa stvarnom primjenom, komentirali su iz Bird Inkubatora pokretanje izazova s kojim žele potaknuti daljnji razvoj hrvatske AI scene i ponuditi kontinuiranu podršku pri daljnjem razvoju hrvatskih startupova.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju