Iza Mate Rimca je nevjerojatno životno razdoblje, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu - predstavljanje Nevere, preuzimanje Bugattija te na kraju stupanje u bračnu luku obilježili su njegovo ljeto za pamćenje. Brojni svjetski mediji, i to ne samo automobilistički, s velikom su pozornošću popratili Neveru i sve rekorde koje je taj automobil oborio, kao i ulazak Rimac Automobila u Bugatti.

Mate Rimac - 2 Od garaže do Bugattija: Pogledajte kako su izgledali počeci poslovnog puta Mate Rimca - "Tada nismo mogli zamisliti ovo što sada objavljujemo"

Od tada je prošlo više od mjesec i pol, no medijski interes za Matu Rimca i velike stvari koje radi na globalnom automobilskom tržištu iz male Hrvatske i dalje ne pada. Prošlog tjedna Rimac je razgovarao s novinarima Bloomberga koji su još jednom podsjetili na njegove početke kada na automobilskom sajmu u Ženevi 2009. želio upoznati svog idola Christiana Koenigsegga za kojeg nije znao niti kako izgleda pa je prišao osobi koja je izgledala najozbiljnije na njihovom izložbenom prostoru.

Bugatti i Rimac (Foto: Rimac Automobili)

Od tada do danas stvari su se radikalno promijenile - njegov idol s vremenom postao mu je prijatelj, a Rimac je zauzeo čelno mjesto nove kompanije Bugatti Rimac u kojoj Rimac Automobili drže 55-postotni udio. Ono što je zanimljivo vezano uz udruživanje Rimca i Bugattija jest da je to prvi put da je Volkswagen predao kontrolu jednog od svojih brendova tako mladoj kompaniji i osobi. Velika je to promjena za nekog tko se držao u pozadini, komentirali su na Bloombergu. Ulozi su sve veći. Ali ja nisam od onih koji igraju na sigurno. Nikada. Niti blizu, opisao je sve promjene i novitete koji su se u posljednje vrijeme dogodili oko njegove tvrtke Rimac.

Rimac Nevera Pogledajte kako je Rimčeva Nevera srušila sve rekorde i postala serijski automobil s najvećim ubrzanjem na svijetu

Zaista je zanimljivo kada promislite odakle smo došli - ova zemlja nikada nije imala automobilsku industriju. Nismo imali nikakvu ideju što radimo. A sada je naša tehnologija implementirana u toliko automobila, a s Bugattijem to predstavlja veliku odgovornost. No kaže da je navikao na pritisak jer su veliki proizvođači automobilskih dijelova s kojima je surađivao znali govoriti da, ako što pogriješi - “ti si mrtav”. Iako je nekakvih pogrešaka (na kojima se uči) sigurno bilo, Mate Rimac napravio je gotovo nemoguće i svoju viziju o pokretanju kompanije koja će proizvoditi najbrže hiperautomobile na svijetu pretvorio u stvarnost.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju