Braća Coen rade na filmu o 'kralju internetskog podzemlja'

Ross Ulbricht za mnoge je bio običan mladić iz susjedstva, no pokazalo se kako je cijelo vrijeme skrivao mračnu tajnu zbog koje je osuđen na doživotni zatvor

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2016. / 08:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je početkom prošle godine ugašen zloglasni Silk Road putem kojeg se, među inim, prodavala droga, oružje, hakerske usluge i slično i nakon što je uhićen osnivač i voditelj ove internetske trgovine Ross Ulbricht, brojni novinari napisali su tada kako bi priča o ovom mladiću mogla biti idealan scenarij za film. To su prepoznali i u Foxu koji će, prema informacijama objavljenim na Gizmodu, snimati film nazvan Dark Web o usponu i padu 'kralja internetskog podzemlja' Ulbrichtu i Silk Roadu. Za sve koji su ga poznavali, Ross Ulbricht bio je običan mladić iz susjedstva koji se po ničemu nije isticao u društvu te su se svi njegovi prijatelji i rodbina šokirali kada su saznali kako je upravo on jedan od najtraženijih kriminalaca na internetu. U online svijetu Ulbricht je bio poznat kao Dread Pirate Roberts i bio je daleko od običnog i mirnog mladića – osim što je osnovao ovu zloglasnu online trgovinu, policijska istraga pokazala je kako je, također putem Silk Roada, naručio ubojstva osoba koje su policiji htjele otkriti njegov identitet.

Srećom, Ulbricht je novac platio ljudima koji nisu plaćeni ubojice, već prevaranti koji su pokupili novac i nikoga nisu ubili. Zbog svega toga – naručenih ubojstava, pranja novca, prodaje droge, hakiranja računala i brojnih drugih stvari, Ross Ulbricht osuđen je na doživotni zatvor. Zanimljivo je da je, osim njega, na zatvorsku kaznu od šest i pol godina osuđen je i jedan federalni agent koji je tijekom istrage sa Silk Roada ukrao bitcoine u vrijednosti od čak 800 tisuća dolara. Scenarij o usponu i padu Ulbrichta i Silk Roada napisat će legendarna braća Coen, a još nije poznato hoće li oni biti odgovorni i za režiju filma jer vjerujemo kako bi priča o Ulbrichtu pod njihovom režiserskom palicom mogla biti jedan od najboljih i najzanimljivijih filmova godine.  

Izvor: Gizmodo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti