Na temelju povratnih informacija članova parlamenta zatvaramo pilot TikTok profil parlamenta ranije nego što je bilo predviđeno, izjavio je glasnogovornik te institucije. Profil je napravljen kako bi se za rad parlamenta zainteresirala mlađa publika, no sada je sadržaj uklonjen.

TikTok TikTok priprema glazbeni servis s kojim bi konkurirao Spotifyu?

ByteDance, tvrtka kojoj pripada TikTok, ima sjedište u Kini.

U pismu predsjednicima obaju doma parlamenta, koje je otkrio portal Politico, zastupnici koji su pod sankcijama Pekinga zato što su nazvali genocidom politiku koju Peking provodi prema Ujgurima i drugim nacionalnim manjinama prosvjedovali su protiv toga da parlament ima TikTok profil.

Mogućnost da režim predsjednika Xi Jinpinga ima pristup osobnim podacima naše djece izaziva veliku zabrinutost, napisali su.

Jedan od čelnika te društvene mreže u Europi, Theo Bertham, rekao je u srpnju da od TikToka nikada nije bilo zatraženo da preda podatke o svojim korisnicima kineskoj vladi te da mreža i ne bi postupila po tom zahtjevu.

Slika nije dostupna Nakon lavine kritika TikTok uvodi dvije nove opcije namijenjene roditeljima

Glasnogovornica TikToka izrazila je razočaranost što se parlament lišava mogućnosti da se poveže s milijunima korisnika koji se koriste TikTokom u Ujedinjenom Kraljevstvu i predložila da zastupnicima objasni sve nejasnoće. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju