Nakon lavine kritika TikTok uvodi dvije nove opcije namijenjene roditeljima

Za razliku od platformi poput YouTubea i Vimea, videosnimke na TikToku pokreću se automatski, što mladima omogućuje uvid u nepoželjan sadržaj.

Hina | 18.07.2022. / 15:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon kritika da tinejdžerima omogućuje gledanje neprikladnih videa, Tik Tok sada daje roditeljima dva načina da svojoj djeci smanje dostupnost sadržaja za odrasle.

Aplikacija uvodi dvije nove opcije, jednu koja omogućuje zabranu određenih fraza i hashtagova i drugu koja sadržaj prilagođava uzrastu korisnika.

TikTok Američki regulator pozvao Google i Apple da uklone TikTok iz svojih trgovina aplikacijama: To je pitanje nacionalne sigurnosti

Nove funkcije osmišljene su tako da korisnicima daju veću kontrolu nad golemim brojem videa, a sve kako bi se izbjeglo da tinejdžerima budu dostupni oni neželjeni i neprikladni.

Za razliku od platformi poput YouTubea i Vimea, videosnimke na TikToku pokreću se automatski. Dosad je bilo uobičajeno da korisnici u dobi od 13 godina mogu vidjeti sadržaj za odrasle koje generira algoritam.

TikTok ne uspjeva zaštititi djecu i tinejdžere od skrivenog oglašavanja i potencijalno štetnog sadržaja, napisala je u veljači Europska udruga potrošača u žalbi EU-u.

TikTok kaže da će se u idućim tjednima neka riječ ili hashtags moći staviti na 'crnu listu', što znači da se videosnimke s tim hashtagovima više neće moći vidjeti na glavnim servisima For You i Following.

Snimke je sada moguće označiti kao "nisam zainteresiran", ali to samo znači da će se preskakati druge videosnimke koje je objavio isti korisnik.

Društvena mreža TikTok - 2 TikTok uvodi promjene: Gledate videa satima? Iskočit će vam podsjetnik da uzmete pauzu

Uvodeći dobno ograničenje, TikTok sada namjerava klasificirati sadržaj u smislu prikladnosti za mlađe korisnike. Društvena mreža kaže da će za korisnike mlađe od 18 godina blokirati post ako utvrdi da video sadrži "kompleksne teme" ili "fiktivne scene preintenzivne ili zastrašujuće za mlađe korisnike".

Popularna društvena mreža je najavila da će sustav za blokadu proraditi u idućih nekoliko mjeseci. Od novih korisnika traži da napišu godinu rođenja i moraju imati najmanje 13 godina. Ako aplikaciju na svom pametnom telefonu instaliraju roditelji, mogu aktivirati opciju da im se na profilu priključe njihovo dijete.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti