TikTok uvodi promjene: Gledate videa satima? Iskočit će vam podsjetnik da uzmete pauzu

Iz TikToka su najavili kako će korisnici u dobi od 13 do 17 godina dobivati posebne obavijesti ako u aplikaciji provedu više od 100 minuta tijekom dana.

Martina Čizmić | 11.06.2022. / 11:33

Društvena mreža TikTok
Društvena mreža TikTok - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

 Ako ste među onima koji uključe TikTok i odjednom shvate da je prošlo nekoliko sati, a vi i dalje gledate videa, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, iz TikToka su najavili kako će u nadolazećim tjednima predstaviti novu opciju koja će korisnicima omogućiti da odrede koliko vremena žele provesti gledajući videa prije no što ih aplikacija podsjeti da je vrijeme za pauzu. Do sad su korisnici dobivali automatski podsjetnik ako su proveli više od 40, 60, 90 ili 120 minuta u aplikaciji tijekom dana.

Dario Marčac Dario Marčac otkrio nam je kako TikTokeri zarađuju: "Ne vidim se kao influencer, više kao poduzetnik"

Ovi će podsjetnici potaknuti ljude da uzmu pauzu nakon određenog vremena koje su proveli gledajući video, a sami mogu birati koliko je to vremena, napisao je u blogu jedan od managera u TikToku, Jordan Furlong.

Osim toga, korisnici će u aplikaciji moći vidjeti vlastitu statistiku, odnosno koliko su vremena proveli na TikToku, koliko su puta otvorili aplikaciju i gledaju li više videa tijekom dana ili noći. Korisnici mogu odabrati žele li dobivati tjedne izvještaje o svom korištenju aplikacije.

Podsjetnik na pauzu na TikToku (Foto: TikTok)

Također, iz TikToka su najavili kako će korisnici u dobi od 13 do 17 godina dobivati posebne obavijesti ako u aplikaciji provedu više od 100 minuta tijekom dana.

Istraživanja pokazuju da bi mlađi korisnici prihvatili podsjetnike koji bi ih potaknuli da razmišljaju o vremenu koje su proveli online, ali i koji bi ih potaknuli da aktivno upravljaju vremenom koje provedu koristeći aplikaciju. Važno je da imaju osjećaj da sami kontroliraju svoje online iskustvo i da im se pomogne da donesu informirane odluke, istaknula je jedna od savjetnica TikToka, Carolyn Bunting, direktorica Internet Matters.

Podsjetimo, TikTok se već dulje nalazi na udaru kritika zbog činjenice da mladi (koji većinom koriste ovu aplikaciju) satima bez prestanka gledaju videa i time ugrožavaju svoju dobrobit i mentalno zdravlje.

Influencerica Humaira Asghar Influencerica pod istragom zbog videa kojim je htjela očarati svojih 11,5 milijuna pratitelja na TikToku

Kako će ove obavijesti funkcionirati u praksi te hoće li zaista potaknuti korisnike da uzmu pauzu i rade nešto drugo u životu, još nije poznato.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti