Influencerica pod istragom zbog videa kojim je htjela očarati svojih 11,5 milijuna pratitelja na TikToku

I dok influencerica ne vidi ništa sporno u videu koji je objavila na TikToku, a policija istražuje njene postupke, kritike pljušte sa svih strana.

Martina Čizmić | 19.05.2022. / 15:34

Influencerica Humaira Asghar (Foto: TikTok/Screenshot)

 Da su influenceri (i oni koji to tek žele postati), često spremni i na potencijalno opasne stvari ne bi li postali slavni i popularni, već je dobro poznato. Dovoljno je samo prisjetiti se svih mogućih "izazova" na društvenim mrežama, od kojih su neki uzrokovali i smrt ili teške ozljede pratitelja koji su se u njima okušali.

No, pakistanska influencerica mogla bi se suočiti s kaznenim progonom jer vlasti sumnjaju da je zapalila vatru, koja je prerasla u šumski požar, ne bi li snimila upečatljiv video.

Slika nije dostupna Strogi zakon: Influencerima prijeti do 5 godina zatvora zbog dijeljenja ovih savjeta

Humaira Asghar na TikToku objavljuje videa pod nadimkom "Dolly", a prati ju više od 11,5 milijuna pratitelja. Međutim, video u kojem, u dugačkoj haljini šeta i pleše ispred vatre koja je zapaljena na obroncima pakistanskog gorja Margalla, inače dijela Himalajskog lanca.

Vatra izbija gdje god kročim, stajalo je ispod videa koji je u međuvremenu uklonjen s TikToka, ali ga se i dalje može pronaći na drugim mrežama. 

No, pakistanski mediji prenose kako je policija u Islamabadu pokrenula istragu ne bi li utvrdila je li Asghar prekršila zakon o zaštiti divljih životinja i okoliša. Naime, dio gorja Margalla, u kojem je video navodno sniman, pripada nacionalnom parku, a u posljednje vrijeme tamo je zabilježeno nekoliko šumskih požara.

Kako javljaju pakistanski mediji, Asghar je odbacila bilo kakve optužbe te poručila kako "nije nanijela nikakvu štetu snimajući video".

Slika nije dostupna Kina je pronašla učinkovit način širenja propagande - putem influencera

I dok influencerica ne vidi nikakav problem u paljenju suhe trave tijekom toplotnog vala i suše, mnogi su ju javno prozvali na društvenim mrežama, optužujući ju da uopće ne razmišlja o šteti koju može uzrokovati okolišu i da ignorira sve veći problem klimatskih promjena zbog kojih su temperature u Pakistanu ovih dana rekordne.

Predsjednica Islamabadskog odbora za divlje životinje, Rina Saeed Khan Satti, kritizirala je Asghar rekavši kako je trebala ugasiti vatru, a ne "pokazivati ju kao nešto glamurozno".

 

 

To je uznemirujući i opasan trend, pogotovo u trenutku kad zemljom vlada vrućina i suša, upozorila je Satti te dodala kako bi Pakistan, po uzoru na Australiju, trebao uvesti strože kazne za one koji svojim djelovanjem uzrokuju šumske požare. Inače u Australiji se takve osobe osuđuje na doživotan zatvor.

Slika nije dostupna Što kad naiđete na napušteni ruski oklopni transporter? Influencerica daje praktične savjete

Izvor: The News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti