Broj mjesečno aktivnih korisnika TikToka premašio milijardu

U srpnju prošle godine broj mjesečno aktivnih korisnika TikToka iznosio je 689 milijuna, a ovaj mjesec ta je brojka premašila milijardu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.09.2021. / 11:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada govorimo o aplikacijama s više od milijardu globalno mjesečno aktivnih korisnika, najčešće govorimo o aplikacijama dvije kompanije - Facebooka i Googlea. Njihovi servisi i aplikacije poput YouTubea, Facebooka, Instagrama, WhatsAppa odavno su premašile tu brojku te mnogima ne prođe niti jedan dan bez da ne provjere novitete na popularnim društvenim mrežama ili bez korištenja poznatih komunikacijskih platformi.

Slika nije dostupna Kineskoj verziji TikToka mladi će moći pristupiti samo 40 minuta dnevno

Popisu tih aplikacija koje su premašile milijardu mjesečno aktivnih korisnika ovaj tjedan treba dodati još jednu - TikTok. S obzirom na to koliko je TikTok popularan u posljednje vrijeme, jasno je kako ova informacija nikoga nije iznenadila, a nije teško pretpostaviti da će popularnost TikToka, a s tim i broj korisnika, brzo rasti i dalje.

Informaciju o broju korisnika TikTok je objavio na službenom blogu, naglasivši da sada više od milijardu ljudi svakog mjeseca pristupa TikToku kako bi se zabavili, nasmijali ili naučili nešto novo. O kako velikom porastu korisnika je riječ najbolje govori podatak da je prošlog ljeta broj korisnika TikToka iznosio 689 milijuna, no djelomično i na krilima pandemije zbog koje su mnogi više vremena provodili u kućama i na svojim mobilnim uređajima, broj TikTokera brzo je rastao.

Slika nije dostupna Stories stižu na TikTok: Popularna mreža počela s testiranjem nove opcije

Ta brojka predstavlja rast od čak 45 posto u odnosu na srpanj 2020., dok je npr. porast broja korisnika Facebooka u lipnju ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosio sedam posto. No iz Facebooka su tada objavili kako je broj mjesečno aktivnih korisnika porastao na čak 2,9 milijardi tako da bi se u nekoj budućnosti i iz Zuckerbergove kompanije mogli pohvaliti s novim okruglim brojem korisnika svoje društvene mreže - 3 milijarde.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti