Čak 5 novih modela Xiaomijevih pametnih telefona na hrvatskom tržištu

Na hrvatskom tržištu naći će se pet novih Xiaomijevih telefona - Mi A2, Mi A2 Lite, Mi 8, Redmi 6 te Redmi 6A.

Martina Čizmić | 14.08.2018. / 13:02

Xiaomi Mi 8 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Nakon što su predstavili dugoočekivane modele pametnih telefona Mi A2 i Mi A2 Lite, iz Xiaomija su u svoju liniju pametnih telefona dodali još neke nove modele. To znači da će se i na hrvatskom tržištu naći pet novih Xiaomijevih telefona -  Mi A2, Mi A2 Lite, Mi 8, Redmi 6 te Redmi 6A.

O novim uređajima iz serije Mi, A2 i A2 Lite, već smo pisali.

No novi Mi 8 predstavljen je prije nekoliko dana, i to kao nasljednik Mi 6 modela. Opremljen je najnovijim Qualcommovim Snapdragon 845 procesorom, 6.21'' Super AMOLED zaslonom te dvostrukim frekvencijskim GPS-om koji omogućuje brže pronalaženje i spajanje na satelite, što u konačnici rezultira većom preciznošću, pogotovo u područjima u kojima obični GPS nije dostupan. Dolazi s 12 MP + 12 MP AI dvostrukom kamerom s optičkim zoomom te je obogaćen i Dual Pixel Phase detection autofokusom za brzo fokusiranje te nudi 206 detektirajućih scena, dok 20 MP selfie kamera osigurava 3D lijepe mutne pozadine.

Mi 8 odlikuje mogućnost kratkog uređivanja videozapisa pomoću umjetne inteligencije te instant kinematografska kvaliteta. Najpoznatija tvrtka za ocjenjivanje kamera, DxOMark dodijelila je Mi 8 čak 105 bodova, što garantira njegovu kvalitetu.

Zanimljivo je napomenuti da se ovaj vrlo tanki četverostrani pametni telefon može otključati u mraku i to upravo zahvaljujući infracrvenoj kameri, a odlikuje ga i višenamjenski NFC čip putem kojeg uređaj može komunicirati na udaljenosti od samo nekoliko metara. Opremljen baterijom od 3.400 mAh, Mi 8 raspolaže i Quick Charge 4.0+ tehnologijom čime se u samo 15 minuta doseže brzina punjenja od 50%.

Xiaomi Redmi 6 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Serija Redmi bogatija je za dva nova modela – Redmi 6 te Redmi 6A. Redmi 6 koristi 5.45'' HD zaslon veličine 1.25 μm piksela, a napaja ga baterija jačine 3000mAh. Osim 12 MP + 5 MP AI dvostruke kamere te prednje 5 MP kamere ima mogućnost inteligentnog uljepšavanja fotografija (AI Beautify) u čemu će moći uživati svi ljubitelji savršenih selfie fotografija. 

Redmi 6 se može pohvaliti mogućnošću AI otključavanja licem te Media Tek Helio P22 procesorom na 2,0 GHz temeljenom na 12 nanometarskoj tehnogiji. Uz 13 MP stražnju kameru i 5MP prednju kameru, umjesto senzora otiska prsta, biometrijsku autentifikaciju na ovom pametnom telefonu, koji odlikuje 5.45'' prikaz na cijelom zaslonu te 2 +1 ulazom za kartice, omogućuje AI otključavanje licem.

Ponosni smo što kao ovlašteni distributer Xiaomi pametnih telefona i uređaja potrošačke elektronike za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Crnu Goru i Srbiju imamo priliku svim ljubiteljima Xiaomi proizvoda, a i šire osigurati dostupnost najnovijih modela Xiaomi pametnih telefona na hrvatskom tržištu. Konkretno, postojeću Mi seriju obogatili smo za 3 nova modela (Mi A2, Mi A2 Lite i Mi 8), dok je Redmi serija upotpunjena s 2 nova modela (Redmi 6, Redmi 6A), a u kojima će, vjerujem, imati prilike uživati svi oni korisnici koji traže savršen spoj visoke kvalitete i prihvatljive cijene. Omogućujući sve širu lepezu svojih pametnih telefona, Xiaomi zaista potvrđuje važnost i ulogu koju ima hrvatsko tržište u ostvarenju svoje vizije, a koja podrazumijeva kontinuirano praćenje želja i potreba svih svojih korisnika, istaknuo je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije.

Xiaomi Redmi 6A (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Uređaji su već dostupni u Hrvatskoj po cijeni od 4.199 kuna za Mi 8, 1.249 kuna za Redmi 6, odnosno 950 kuna za Redmi 6A.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti