Chrome Instant opcija brzog učitavanja web stranica

Google je u novoj stablinoj verziji svojeg preglednika Chrome izbacio opciju brzog učitavanja/pregleda web stranica. Ova opcija je slična Instant search opciji na Google tražilici.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 10.02.2011. / 15:41

Chrome Instant opcija brzog učitavanja web stranica

Google je u novoj stablinoj verziji svojeg preglednika Chrome izbacio opciju brzog učitavanja/pregleda web stranica. Ova opcija je slična Instant search opciji na Google tražilici koja automatski počinje pretraživati web čim krenemo pisati upit te instantno daje rezultate pretraživanja.

Chrome Instant opcija tako nam omogućuje da tipkajući ime web stranice u pregledniku automatski učitava stranicu/e i time nam štedi vrijeme. Genijalnost je u tome što preglednik učita web stranicu prije nego uopće uspijemo utipkati njezino ime.

Tako da zajedno i sa Google opcijem predlaganja web stranica, nakon nekog vremena možete učitati primjerice Facebook stranicu tipkajući samo „www.f“  odnosno početak imena stranice. Instant opcija čini se da radi bolje čim duže je koristimo, odnosno izgleda da joj treba jedno vrijeme da uhvati naše navike pretraživanja.

Naravno ne očekujte da će raditi izvrsno ako imate sporu vezu na Interneta, ali ako provodite mnogo vremena pretraživajući web, onda će vam ova opcija sigurno uštedjeti mnogo vremena. U nastavku pogledajte kako uključiti Instant opciju u Chrome web pregledniku.


KAKO: uključiti Google Chrome Instant opciju


Kao što vidimo dolje u prvom koraku moramo kliknuti na ikonu 'alata' u desnom kutu preglednika, tj. na 'Prilagodi i kontroliraj Google Chrome'. Zatim u drugom koraku moramo kliknuti na poveznicu 'Opcije'.


Korak 1&2



Korak 3&4


U trećem koraku moramo označiti 'checkbox' kutiju da bi omogućili Instant opciju za brže pretraživanje i pregledavanje. U četvrtom koraku jednostavno potvrdimo obavijest tako da kliknemo na gumb 'U redu' i zatim na gumb 'Zatvori'.

Preporučujemo vam da isprobate Instant opciju ako koristite Chrome preglednik, a dojmove možete ostaviti dolje u komentarima.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao, a Zimo ekipa želi vam ugodno i brzo pretraživanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti