Coursera je danas predstavila Career Services, program koji studentima i korisnicima nudi priliku za povezivanje s poduzećima koja nude radna mjesta. Cilj Career Services je povezivanje korisnika Coursere s poslovima u tvrtkama poput Facebooka i Twittera, ili onih manjih - ovisno o vašoj želji. Iako je ovaj servis primarno namijenjen korisnicima Coursere iz SAD-a i s dobrim znanjem programskih jezika (za sad), kontakt s velikim tvrtkama nikad nije bio lakši za mnogobrojne korisnike Coursere.

Kako bi se uključili u ovu inicijativu, dovoljno je otići na coursera.org/account/careerservices i ispuniti svoj profil. Potrebno je definirati svoj status, a poželjno je i uploadati svoj CV. Ukoliko ste ozbiljni u traženju posla putem Coursere, bilo bi dobro da stavite poveznice na svoje LinkedIn i GitHub profile, te popunite ostale tražene informacije.

Nakon što popunite svoj profil, Coursera će vaš CV i ostale informacije podijeliti s odabranim partnerskim tvrtkama. Career Services koristi sofisticiranu analitiku koja automatski pronalazi 'student-tvrtka' podudaranje, a iz Coursere su izjavili da će studente povezivati s tvrtkama samo ukoliko će postojati razumna šansa za interesom obje strane. Za sad, ovaj program ograničen je na studente koji studiraju računalne znanosti, no ostale djelatnosti dolaze uskoro.