Čovjek malo zadrijemao: Pogledajte što vozač Tesle radi pri brzini od 120 km/h

Internetom kruži videozapis vozača Tesle koji spava dok njegovim vozilom upravlja autopilot – pri brzini od 120 km/h

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.03.2019. / 11:46

Spavanje za volanom (Foto: Getty images)

Scenarij koji se do nedavno čini kao znanstvena-fantastika, u posljednje vrijeme postaje sve češći prizor na cestama – dok vozač spava, automobilom upravlja računalo koje odlično obavlja svoj posao. Do sada se internetom proširilo nekoliko videozapisa u kojima su vozači Tesle uhvaćeni u spavanju, dok njihovim vozilom upravlja autopilot, a čak je zabilježen i slučaj u kojem policija nije mogla odmah zaustaviti Teslin automobil kojim je upravljalo računalo, dok je pijani vozač spavao.

Policija Kakav kaos: Dok je pijani vozač spavao, automobilom je upravljao autopilot, a onda je došla policija…

Ovog tjedna internetom se proširila nova snimka vozača koji je, barem kako se čini na videu, zadrijemao dok je kontrolu nad vozilom imao autopilot. Vozač (ili bolje rečeno spavač) ruke je imao na volanu dok je spavao, a pored njega prošao je automobil u kojem je bio Seth Blake, gitarist benda Wage War koji je snimio i objavio video, uz napomenu kako je brzina kojom se kretao automobil iznosila čak 120 km/h.

Novinari Business Insidera poslali su upit Tesli vezan uz ovu situaciju, no iz te kompanije nisu poslali nikakav komentar.

Tesla Model S (Foto: Tesla) Vozač Tesle zaspao za volanom, a autopilot odvozio "bolje od 90 posto ljudi"

Iz Tesle su više puta upozorili kako autopilot trenutačno nije zamišljen kao autopilot koji bi mogao u potpunosti sam upravljati vozilom bez nadzora te da vozači uvijek moraju imati ruke na volanu i paziti na promet kako bi mogli preuzeti kontrolu u slučaju nepredviđenih i opasnih situacija.

Trenutačno policija u SAD-u istražuje smrt jednog vozača koji je poginuo u Tesli 3 kada se zabio u kamion – nije poznato je li i njegovim vozilom u tom trenutku upravljao autopilot ili je kontrolu ipak imao vozač.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti