Croatia Rescue je informacijski sustav koji će spašavati živote u budućnosti!

Na nedavno održanoj Voogle konferenciji u Varaždinu, startupi su imali priliku pitchati pred investitorima, uspješnim i iskusnim poduzetnicima, te naravno ispred posjetitelja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.04.2014. / 10:07

Croatia Rescue je informacijski sustav koji će spašavati živote u budućnosti!

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Na nedavno održanoj Voogle konferenciji u Varaždinu, startupi su imali priliku pitchati pred investitorima, uspješnim i iskusnim poduzetnicima, te naravno ispred posjetitelja.

Voogle konferencija je bila odlična prilika za sve studente i ostale sudionike, koji su pokazali svoje projekte na kojima rade. Pobjedu kao najbolji startup odnio je tim iza Croatia Rescue aplikacije, koja bi prema riječima tima trebala spasiti brojne živote. Na projektu radi petoro studenata s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, a povodom njihove pobijede, popričali smo s Juricom Mlakarom o projektu i zavirili u srž problema kojeg rješavaju ovom aplikacijom.

Pobijedili ste na Voogle konferenciji, o kojem projektu se radi?

Prvo vam se želim zahvaliti na pozivu za ovaj intervju, često vas pratimo i čitamo.

Ukratko Croatia Rescue je informacijski sustav koji će spašavati živote u budućnosti.

Siguran sam kako mnogi ljudi uživaju u putovanjima, vanjskim aktivnostima i samom životu. Mislite li da ste uvijek sigurni? Da će vam netko uvijek pomoći kada to budete trebali i da će čuti vaš poziv upomoć? Nemojte biti tako sigurni, baš to bi vas moglo ubiti. 

Informacijski sustav Croatia Rescue služi brzom lociranju unesrećenih osoba slanjem SOS poruke putem prilagođenog sučelja ili uslugom aktivnog praćenja korisnika koja rješava problem i ako unesrećeni iz zdravstvenih ili tehničkih razloga ne može pozvati pomoć (nesvjesno stanje, nedostatak signala mobilne mreže, uništenje opreme prilikom pada itd.).

Možete li nam ukratko opisati koji problem rješavate ovom aplikacijom?

Porastom broja turista i brzog načina življenja porasla je i potreba za sigurnim provođenjem svih aktivnosti od izleta u prirodu do potencijalno problematičnih situacija s kojima se susrećemo u urbanim sredinama. 

Jedan od vrlo bitnih aspekata hitnih službi je brzina odgovora na poziv unesrećenih osoba. Vrijeme odaziva svakako ovisi o mogućnosti brzog lociranja unesrećenih.

Mi taj problem možemo riješiti na najefikasniji način kako bi uštedjeli dragocjeno vrijeme. Ne morate znati lokalni jezik, svoju lokaciju ili koji su brojevi hitnih službi. Već kroz nekoliko klikova pomoć će stići!

Zamislite da ste upravo stigli na ljetne praznike sa svojom obitelji u neku stranu zemlju. U slučaju nesreće ili ozljede morate nazvati hitne službe, objasniti gdje se nalazite i što se dogodilo. Pomoću naše mobilne aplikacije jednim klikom naš operativni centar zaprima i prosljeđuje sve potrebne podatke hitnim službama kako bi se osiguralo vaše sigurno i brzo spašavanje.

Croatia Rescue je informacijski sustav koji će spašavati živote u budućnosti!

Koji je način zarade?

Naše usluge distribuirat ćemo osobnim i poslovnim korisnicima. Usluga SOS poruke naplaćivat će se po pristupačnim cijenama u paketima od nekoliko mjeseci, dok će se usluga aktivnog praćenja korisnika naplaćivati u paketima od nekoliko dana pa do nekoliko mjeseci.

Planiramo uvrstiti naše usluge u ponude poslovnih partnera koji bi našom uslugom mogli značajno poboljšati svoju ponudu. Konkretno govorim o telekomunikacijskim pružateljima usluga, osiguravajućim društvima, zaštitarskim poduzećima, planinarskim društvima itd. Zainteresirani nas slobodno već sada mogu kontaktirati!

Koji su planovi za dalje?

Ukratko cilj nam je u sljedećih nekoliko mjeseci dovršiti informacijski sustav, obići što više konferencija i startup natjecanja, te pronaći investitora, odnosno partnera s kojim bi ovaj projekt digli na operativnu razinu.

Ovom prilikom zahvaljujemo Tehnološkom parku Varaždin koji nam je kao pobjednicima na Voogle konferenciji osigurao prostor za rad u sljedećih nekoliko mjeseci.

Koliko vas radi na ovom projektu?

Na projektu radi nas petero. Tim se sastoji od 3 developera: Igora Rauša, Maria Jurića, Maria Pavića; 1 grafičkog dizajnera Karla Pocrnića i jednog voditelja projekta koji ima prste u svemu. Svi smo studenti završnih godina Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Zajedno imamo puno znanja, završenih projekata i veliki potencijal. 

Croatia Rescue je informacijski sustav koji će spašavati živote u budućnosti!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti