Digitalne vještine u poslovnom svijetu više nisu samo fraza već potreba

Proteklih godinu dana pokazalo se kao savršeno vrijeme za razvoj novih i jačanje postojećih digitalnih vještina.

Martina Čizmić | 28.04.2021. / 07:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Više nego ikad, u posljednjih su godinu dana digitalne vještine dobile na važnosti. Rad od kuće, obrazovanje na daljinu, ali i održavanje kontakata s prijateljima i članovima obitelji koji su izolirani ili u drugoj državi, pokazalo je koliko je važno stalno stjecati nove i razvijati digitalne vještine. 

Od ljeta 2020. pa do danas gotovo 22.000 Hrvata je prepoznalo važnost stjecanja ili unaprjeđenja digitalnih vještina za osobni razvoj i napredovanje u karijeri te iskoristilo mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina u sklopu Microsoftove inicijative koju je globalno pokrenuo tijekom u srpnju 2020. U ožujku je Microsoft zajedno s partnerima, korisnicima i obrazovnim institucijama predstavio i lokalnu inicijativu u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra za sve polaznike koji se registriraju putem obrasca na web stranici.

 „Hrvatska inicijativa stjecanja digitalnih vještina“ razvijena je kao nadogradnja uspješne Microsoftove globalne inicijative, a s ciljem da se što više Hrvata upozna s inicijativom i iskoristi njezine pogodnosti. Pored besplatnih programa za učenje LinkedIn Learning i Microsoft Learn, te GitHub Learning Lab platforme za praktične vježbe, Algebra svojim polaznicima dodatno nudi usluge mentoriranja i podršku Algebrinih predavača kroz nekoliko online webinara uživo.

Slika nije dostupna Microsoft potiče razvijanje digitalnih vještina: Besplatne tečajeve prošlo već više od 10 milijuna ljudi diljem svijeta

Slika nije dostupna Algebra u sklopu projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra" ponovno zainteresiranim građanima omogućuje besplatnu edukaciju

Svi koji se žele pridružiti, to mogu učiniti i dalje. Naime, Microsoft je nedavno objavio da svoju globalnu inicijativu stjecanja digitalnih vještina produžuje do kraja 2021. godine, odnosno do 31.12.. Prilika je to za sve koji žele steći nove digitalne vještine ili nadograditi znanje postojećih putem besplatnih programa online učenja dostupnih putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learning Labsa, a otvorena je i mogućnost stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata po posebnoj cijeni od 15 USD.

Dovoljno je pronaći područje koje ih interesira na nekoj od edukativnih platformi LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab dostupnih na centralnoj lokaciji opportunity.linkedin.com.

Za korisnike iz Hrvatske, pripremljena je posebna Algebrina web stranica na kojoj mogu pronaći orijentacijsku uvodnu radionicu te pristupiti besplatnom online sadržaju i baciti se na učenje u svom ritmu. Dovoljno je prijaviti se putem prijavnice objavljene na stranici i omogućit će im se pristup željenoj edukciji na engleskom jeziku. Za one kojima je draže slušati na hrvatskom jeziku, Algebrina platforma nudi posebnu pogodnost savladavanja gradiva uz Algebrinog mentora, i to u dva raspoloživa termina:

2. – 7. 5. 2021., 18.30 – 20.00 sati
24. – 28. 5. 2021., 18.30 – 20.00 sati

Više informacija o globalnoj inicijativi može se pronaći na Microsoftovoj stranici news.microsoft.com/skills, a na linku možete pogledati iskustva hrvatskih polaznika.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti