DigitalPub Day 2.0: #BoljiOnline - Kormilo u ruke za sigurniji digitalni svijet

U eri gdje je digitalna povezanost postala temelj našeg svakodnevnog života, važnost sigurnog i odgovornog korištenja interneta nikada nije bila veća.

Zimo Zimo | 26.06.2024. / 13:34

Marina Parić (Foto: Emica Elveđi/Pixsell)

 U sklopu DigitalPub Day-a 2.0, održanog 18. lipnja 2024. godine, platforma #BoljiOnline kompanije tvrtke A1 Hrvatska predstavljen je vodećim stručnjacima iz digitalnog izdavaštva i oglašavanja. Fokusiran na borbu protiv dezinformacija i zaštitu korisnika u online okruženju, usklađen je s ovogodišnjom temom konferencije "Navigating Misinformation: Sail the seas of information with the compass of critical thinking".

Platforma #BoljiOnline, koja je već stekla značajnu popularnost i podršku, predstavlja sveobuhvatan pristup digitalnoj pismenosti. Na DigitalPub Day-u, stručnjaci iz različitih područja digitalnog izdavaštva i oglašavanja imali su priliku upoznati se s nizom edukativnih sadržaja koje platforma nudi. Marina Parić, voditeljica marketinških komunikacija, A1 na konferenciji je otkrila da #BoljiOnline pokriva širok spektar tema - od radionica do podcasta, videozapisa i online resursa te od online sigurnosti i privatnosti do etičkog korištenja interneta i borbe protiv cyberbullyinga.

Platformom #BoljiOnline želimo ukazati na brojne prednosti, ali i izazove kod korištenja tehnologije. Kao tech kompanija koja pruža internet u svakom kutku Hrvatske, prepoznali smo svoju društvenu odgovornost u podizanju svijesti oko online sigurnosti. Danas jako puno toga obavljamo na internetu, a naši su podaci sve izloženiji i dostupniji zlonamjernim trećim stranama. Uz #BoljiOnline želimo stvoriti informirano društvo koje na vrijeme prepoznaje opasnosti i rizike na internetu kako bismo svi zajedno stvorili bolji i sigurniji digitalni svijet, poručila je Marina Parić, voditeljica marketinških komunikacija, A1.

Platforma #BoljiOnline služi kao središnje mjesto za pristup edukativnim materijalima. Korisnici ovdje mogu pronaći informacije o najnovijim trendovima u digitalnoj sigurnosti, kao i savjete kako se zaštititi od potencijalnih online prijetnji. Također, omogućava korisnicima da aktivno sudjeluju u kampanjama koje promiču pozitivno online ponašanje i digitalno građanstvo.

Jedan od ključnih aspekata platforme #BoljiOnline jest suradnja s Centrom za sigurniji internet, kroz koju se organiziraju radionice u školama širom Hrvatske. Ove radionice ključne su za edukaciju najmlađih korisnika interneta, pružajući im znanja i alate potrebne za navigaciju kroz digitalni svijet s povjerenjem i sigurnošću.

DigitalPub Day 2.0 još je jednom pokazao koliko je važna sinergija između industrije, edukativnih institucija i šire javnosti u borbi protiv online prijetnji i promociji sigurnog i pozitivnog digitalnog okruženja. A1 Hrvatska svojom platformom predstavlja važan korak naprijed u promicanju digitalne pismenosti i odgovornog korištenja interneta. Kroz kontinuirano obrazovanje i osnaživanje korisnika svih dobnih skupina, teže stvaranju inkluzivnijeg i sigurnijeg digitalnog prostora za sve, pomažući korisnicima da sigurno plove digitalnim svijetom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti