Dočekali smo: Facebook konačno uvodi dislike gumb!

Nakon godina nagađanja i moljakanja šefa Facebooka da uvede "ne sviđa mi se" kao novitet u svijetu "lajkanj", ovisnici konačno mogu odahnuti.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 15.09.2015. / 21:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Možda na prvu zvuči nemoguće, no bez brige - ne radi se o onom tipu članka koji obično pišemo za 1. april. Šef Facebooka je danas na sastanku u sjedištu kompanije izjavio kako u sljedećim mjesecima planiraju uvesti gumb "ne sviđa mi se" uz onaj postojeći "sviđa mi se". Zuckerberg je istaknuo kako će ova mogućnost potaknuti korisnike da iskažu svoje emocije, dok su do sada imali samo jednu opciju.

"Korisnici me godinama ispituju o uvođenu 'dislike' gumba. Danas je zaista poseban dan jer konačno mogu potvrditi kako radimo na tome te da će uskoro biti dostupan.", izjavio je Zuckerberg tijekom pressice u Menlo Parku te dodao da " nije svaki trenutak i dobar trenutak. Na primjer, ako dijelite sadržaj kao što su vijest o izbjegličkoj krizi ili status o smrti nekoga iz obitelji, nije baš najugodnije 'lajkati' takav sadržaj. Smatram kako je korisnicima bitno da imaju više opcija."

Ovu vrstu "ocjene sadržaja" na društvenim mrežama već godinama viđamo na nekim drugim servisima poput YouTubea pa se ovaj potez čini kao logično rješenje. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti