Domaći studio ima novu videoigru koja će oduševiti ljubitelje detektivskih avantura i mozgalica

Igra će od 1. svibnja biti dostupna na popularnom servisu za videoigre Steam.

Martina Čizmić | 15.04.2023. / 10:29

Paws of Coal (Foto: Gamechuck)

Zagrebački studio za razvoj videoigara Gamechuck, najavio je izlazak još jedne svoje igre i to za igranje na osobnim računalima. 

Radi se o laganoj detektivskoj avanturi "Paws of Cole" koja je sve samo ne lagana, a igrača uvodi u svijet zečeva rudara u svijetu Burrowsu. Njih je zadesila naizgled zarazna bolest. Gnjevni, radi ravnodušnog odgovora kraljevske administracije na ovu krizu, zečevi kreću u štrajk, boreći se za bolje radne uvjete i prava. Jež Charles, znanstvenik I botaničar, dobiva zadatak da istraži bolest.

Upravo će ulogu Charlesa igrati igrači koji se odluče isprobati ovu simpatičnu igru. Sakupljat će važne informacije - tragove putem razgovora s različitim životinjama, čitanja znanstvenih knjiga te pomnog pregledavanja okoline i predmeta. Moći će sklapati saveze s raznovrsnim životinjskim frakcijama kako bi dobili pristup ekskluzivnim informacijama. Usto, koristit će se dedukcijskim metodama ne bi li povezali tragove i razlučili čvrste dokaze od zavaravajućih tragova i glasina. Naposljetku će podnijeti izvješće, formirano na temelju odabira jednog ili više nelinearnih zaključaka, da bi riješili zadatke.

No, da ne bi igra bila previše jednostavna ili laka, u Gamechucku su se pobrinuli za dodatne zaplete. Tako će igrači tijekom istrage biti primorani donijeti teške moralne odluke koje se tiču klasno i vrsno podijeljenog društva u Životinjskom kraljevstvu. Njihove odluke utjecat će na razvoj priče, a priču će moći pogurati i zaključci utemeljeni na krivim pretpostavkama, i to često u nepredviđenim smjerovima.

Zaintrigirani? Osim zanimljive priče i potpuno nepredvidljivog kraja, igrače će tijekom tri do četiri sata igranja (ovisno o stilu igre) oduševiti i simpatični (i malo manje simpatični likovi), rukom crtane pozadine te ručna animacija likova. A ako vam se tijekom igranja učini glazba poznatom, samo imajte na umu da je inspirirana upotrebom lajtmotiva iz djela Richarda Wagnera. 

Inače "Paws of Control" je dio "Trip the Ark Fantastic" svemira koji upravo razvijaju u Gamechucku i koji će obuhvaćati nekoliko videoigara čija je radnja smještena u Životinjsko kraljevstvo i prati avanture šumskih životinja. 

Igra će od 1. svibnja biti dostupna na popularnom servisu Steamu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti