Dubrovnik ugošćuje veliku konferenciju o umjetnoj inteligenciji

Fokus konferencije bit će na financijskim alatima za razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda i usluga temeljenih na konceptu umjetne inteligencije za male i srednje poduzetnike.

Martina Čizmić | 04.03.2020. / 11:06

Umjetna inteligencija (Foto: Getty Images)

U jeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u Dubrovniku će se 1. i 2. travnja 2020. održati jedinstvena konferencija "Innovative Enterprise Croatia Week 2020." u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Konferencija će okupiti više od 300 sudionika, a tijekom dvodnevnih događanja sudionici će imati priliku čuti predavanja vrhunskih međunarodnih stručnjaka, sudjelovati na poduzetničkim panel-raspravama te poslušati priče uspješnih poduzetnika. U stručnim raspravama i razmjenom iskustava sudionici će saznati sve o najnovijim trendovima u umjetnoj inteligenciji, informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i energetici. Tijekom konferencije u business lounge zoni bit će predstavljeni najnoviji načini primjene umjetne inteligencije u praksi te će zasigurno biti mnogo prilika za umrežavanje.

Fokus konferencije bit će na financijskim alatima za razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda i usluga temeljenih na konceptu umjetne inteligencije za subjekte, kao što su mali i srednji poduzetnici (SMEs), s ciljem poboljšanja rasta učinkovitosti inovacija. Budući da su mala i srednja poduzeća nositelji prosperitetnog gospodarstva Europske unije, programi kao što su investEU i European Innovation Council od velikog su značaja.

Stoga organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave i budu jedan od 300 poduzetnika koji će podijeliti svoju viziju inovativnog poduzetništva i povezati se s uglednim međunarodnim stručnjacima, poduzetnicima i predstavnicima nacionalnih i europskih investicijskih i javnih potpornih institucija te predstavnicima ministarstava, vlade i Europske komisije.

Partneri konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Europska komisija, Enterprise Europe Network i Europski institut za inovacije i tehnologiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti