Dubrovnik je dobio vlastitu mobilnu igru: Otkrijte povijest i arhitekturu uz pomoć poznatih stanovnika Grada na zaslonu svog telefona

Igra My Dubrovnik toliko vjerno prikazuje grad, da će se igrači bez problema moći snaći i u gradu uživo.

Martina Čizmić | 22.03.2021. / 15:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Želite li prošetati Dubrovnikom, ali baš niste raspoloženi za putovanje, sad to možete napraviti pomoću vlastitog pametnog telefona. 

Naime, lansirana je city building videoigra kroz koju možete upoznati sve tajne Dubrovnika. Mobilna igra My Dubrovnik, kroz realistične 3D detalje otkriva prekrasne ljepote ovoga grada i njegove povijesne priče, ličnosti, ulice, zidine i spomenike. Igrači se tako mogu uživiti u ulogu gradonačelnika i otkriti kako je to upravljati Dubrovnikom i to besplatno.

Moj Dubrovnik je simulacijska igra izgradnje grada koja nudi širok spektar izazova u upravljanju virtualnim gradom, slično onima u stvarnom životu gdje je najvažniji aspekt učiniti građane i turiste sretnima, što nije lako jer su njihovi interesi uglavnom suprotni. My Dubrovnik je među prvima u gaming industriji koja omogućuje ljudima diljem svijeta da iskuse kako je to hodati ulicama grada pod zaštitom UNESCO-a, kao da su doista tamo. U igri My Dubrovnik igrači uče i zanimljive činjenice o njegovoj povijesti dok upoznaju najvažnije lokalne povijesne ličnosti. Tako će imati priliku naučiti ponešto o Ruđeru Boškoviću, Mihu Pracatu, Marinu Getaldiću i drugima.

Igra je nastala kao projekt dubrovačke odvjetnice Viktorije Knežević i njezinog tima koji su željeli svoju ljubav prema gradu podijeliti s ljudima diljem svijeta. Inspirirana je klasičnom igrom Sim City jer Dubrovnik ima karakterističnu arhitekturu koja savršeno ulazi u takav koncept igre. Iako je cijela bazirana na njegovoj povijesti i arhitekturi, problemi s kojima se igraći susreću su suvremeni i imaju priliku za njih pronaći i suvremena rješenja. Igra My Dubrovnik je mapirala grad tako da će se igrači bez problema moći snaći u njemu čim ga sljedeći put i fizički posjete.

Igra je besplatna za sve igrače, a moguće ju je preuzeti iz Google Play i App Storea.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti