Elon Musk najavio ponovno otvaranje zatvorenih profila na Twitteru, ali ima jedan uvjet

Novi vlasnik Twittera Elon Musk najavio je u četvrtak da će već idućeg tjedna ponovno otvoriti zatvorene profile na toj platformi "uz uvjet da nisu prekršili zakon ili na sramotan način slali bezvrijedne elektroničke poruke".

Hina | 24.11.2022. / 23:28

Elon Musk
Elon Musk (Foto: DNEVNIK.hr)

Narod je govorio, amnestija počinje idućeg tjedna, napisao je na Twitteru Musk u četvrtak, u Sjedinjenim Državama blagdan Dana zahvalnosti i pridodao poruku na latinskom Vox Populi, Vox Dei (Glas naroda je glas bogova).

U srijedu je Musk na svojoj mreži objavio anketu uz pitanje Treba li Twitter ponuditi opću amnestiju za zatvorene račune (profile?), pod uvjetom da korisnici ne krše zakon i ne koriste se skandaloznim 'spamovima'? Da/Ne.

Pet sati poslije stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika, uvelike glasajući DA, tj. za ponovno aktiviranje zatvorenih računa. 

Anketu o vraćanju na Twitter ukinutih korisničkih računa Musk je pokrenuo koristeći se istom metodom kao u slučaju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Musk je u više navrata isticao da je kupio Twitter jer smatra platformu digitalnim javnim forumom što je bitno za demokraciju u svijetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti