Elon Musk planira uvesti mjesečnu pretplatu za Twitter

Elon Musk, novi vlasnik Twittera, objavio je u utorak da uskoro planira uvesti mjesečnu pretplatu od 8 američkih dolara za korisnike koji žele potvrditi autentičnost svojeg profila i biti manje izloženi reklamama.

Hina | 01.11.2022. / 22:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter od prošle godine nudi pretplatu na usluge koje se plaćaju, no Musk želi uvesti novu ponudu, skuplju i namijenjenu većem broju korisnika, što će diversificirati izvore prihoda te platforme.

Musk, koji je u četvrtak kupio Twitter, objavio je da će naplaćivati mjesečnu pretplatu od osam dolara onima koji žele plavu kvačicu pored svojeg imena koja će potvrđivati da je profil autentičan.

Sada tu mogućnost mogu koristiti samo neki profili poput vlada, poduzeća, medija, političara, sportaša i sl.

Elon Musk Nakon preuzimanja Twittera, sljedeći Muskov plan mogao bi biti napad na TikTok

Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi bit će prioritetni, moći će objavljivati dulje video i audio snimke i bit će izloženi dva puta manje reklama. Cijena pretplate ovisit će o zemlji.

Slika nije dostupna Cifre su brutalne: Evo koliko su novaca ove godine izgubili tehnološki milijarderi

Musk tvrdi da mu profit nije na prvom mjestu i da kupnjom Twittera želi pomoći čovječanstvu. No Twitter 90 posto prihoda ostvaruje od reklama i nikada nije bio profitabilan poput Facebooka, Instagrama i Googlea.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti