Elon Musk: "Tesla nikad neće proizvoditi električne motocikle"

Revolucija električnih vozila koju Elon Musk gorljivo zagovara stat će na motociklima. Naime, Musk naglašava da Tesla neće nikad napraviti električnu verziju motocikla. Pojasnio je i zašto.

Branimir Vorša | 09.12.2019. / 12:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk otkrio je nove detalje o električnom četverociklu, no pritom je rekao i da Tesla nikad neće napraviti električnu verziju motocikla, točnije cestovnog motocikla.

Musk je rekao da bi off-road motocikli mogli biti u planu, no u potpunosti je isključio mogućnost da Tesla proizvede cestovne motocikle.

Električni cross motocikli bili bi isto tako kul. Mi ne radimo cestovne motocikle jer su preopasni. Sa 17 godina na mene je na motociklu naletio kamion i umalo sam poginuo, pojasnio je razlog američki milijarder i poduzetnik.

Teslin najnoviji prototip Cybertruck, unatoč velikom fijasku na svečanom otkrivanju i prezentaciji, već je Musku donio 25 milijuna dolara samo u pretplatama, točnije njih više od 250.000 (100 dolara po narudžbi).

No možda će još proći godine prije negoli se Cybertruckovi pojavi na ulicama SAD-a i šire.

Isto tako, Tesla još nije postavila mogućnost narudžbi za svoje električni četverocikl, koji je zamišljen da se može prevoziti u stražnjem dijelu Cybertrucka te se istovremeno i puniti.

Izvor: Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti