Elon Musk zaposlenicima Twittera koji su preživjeli njegove čistke poručio: "Čekaju vas značajne nagrade"

Nakon masovnih otpuštanja zaposlenika Twittera, šef te društvene mreže Elon Musk sad obećava značajne nagrade onima koji su preživjeli njegove čistke.

Branimir Vorša | 28.02.2023. / 14:41

Elon Musk (Foto: Afp)

Zaposlenici Twittera koji su preživjeli čistku u masovnim otpuštanjima, primili su email poruku šefa Elona Muska koji ih je obavijestio da će, nakon još jedne runde iznenadnih otkaza tijekom proteklog vikenda, oni koji su ostali dobiti "vrlo značajne" dioničke nagrade na temelju učinka 24. ožujka, piše portal The Verge, koji je na uvid dobio interni memorandum u pitanju.

Elon Musk Elon Musk ponovno ima razloga za veliki osmijeh

Prošli smo tjedan dovršili tešku organizacijsku reviziju usmjerenu na poboljšanje budućeg poslovanja, koristeći onoliko povratnih informacija koliko smo mogli prikupiti od cijele tvrtke. Oni koji su ostali visoko su cijenjeni od strane onih oko njih, napisao je između ostalog Musk u spomenutom emailu.

Muskov kratki dopis naslovljen je "Nagrade za performanse" i kao takav predstavlja prvu Muskovu komunikaciju sa zaposlenicima Twittera, otkako je otpustio još na stotine zaposlenika, uključujući nekoliko starijih lojalista i gotovo cijeli proizvodni tim tijekom vikenda i, naravno, bez upozorenja.

Nakon nekoliko rundi rezova i zahtjeva da zaposlenici budu "iznimno tvrdokorni", Musk još nije otkrio detalje o tome kako oko spomenutih nagrada. U prethodnim internim komentarima aludirao je na sustav koji je postavio u SpaceX-u, kako bi omogućio zaposlenicima da redovito prodaju dionice tvrtke zainteresiranim investitorima. S obzirom na tešku financijsku situaciju Twittera u odnosu na SpaceX, nije jasno kakav će biti apetit za dionice te društvene mreže, barem kratkoročno gledano.

Musk je u međuvremenu otežao ljudima koji rade na Twitteru da doznaju ukupan opseg njegovih rezova. Prošlog je tjedna Musk ukinuo zaposlenicima mogućnost korištenja Slacka u tvrtki. Nakon što je isključio Slack, Musk je također onemogućio i Google Chat za poslovnu e-poštu bez objašnjenja. Zaposlenici sada misle da je takav potez imao za cilj onemogućiti internu komunikaciju tijekom otpuštanja.

Twitter Twitter će naplaćivati SMS autentifikaciju, evo što to znači za korisnike

The Verge piše da je ukupan broj zaposlenih na Twitteru trenutno, znatno ispod njih 2000, u usporedbi s otprilike 7500 ljudi na platnom popisu kada je Musk preuzeo tu društvenu mrežu.

Mislim da on samo ruši ovu stvar do kraja i pokušava raditi što je moguće manje dok se tržište ne okrene, rekao je za navedeni portal jedan od otpuštenih zaposlenika.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti