Musk otkrio kada će se povući s mjesta CEO-a Twittera

Vlasnik Twittera i ranije je rekao da ne namjerava zadržati poziciju izvršnog direktora, a sada je otkrio kada namjerava pronaći svoju zamjenu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.02.2023. / 10:11

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk još je prošle godine dao do znanja kako nema ambicije zadržati mjesto izvršnog direktora Twittera. Čak je na toj društvenoj mreži napravio i anketu u kojoj je pitao korisnike treba li ostati CEO Twittera ili bi ga trebao zamijeniti netko drugi, pri čemu je većina pokazala Musku palac dolje, odnosno glasali su za drugog izvršnog direktora.

Elon Musk Tko bi mogao naslijediti Muska kao novi CEO Twittera? Ovo je popis potencijalnih kandidata

Vlasnik tvrtke tada je rekao kako će poštovati volju većine, no nije poznato kada će Musk odstupiti s glavne pozicije tvrtke te tko će ga zamijeniti. Također, bit će zanimljivo vidjeti kako će djelovati ta suradnja između vlasnika tvrtke i izvršnog direktora, pogotovo ako se njihovi stavovi budu razlikovali u određenim stvarima i načinu vođenja mreže.

Tijekom gostovanja na jednom događanju održanom ovaj tjedan Musk je napokon progovorio o tome kada misli napustiti mjesto CEO-a. Naglasio je kako je prvo potrebno stabilizirati društvenu mrežu, što bi trebalo biti pred kraj godine, kada će biti dobro vrijeme da netko drugi preuzme vodstvo nad kompanijom.

Nije, naravno, spomenuo tko bi ga mogao zamijeniti i čini se kako mu trenutačno neće biti prioritet pronalaženje nasljednika, već je kao glavni fokus izdvojio optimizaciju poslovanja.

Nakon nekoliko turbulentnih mjeseci čini se kako je upravo stabilizacija situacije potrebna toj društvenoj mreži. Otkako je Musk preuzeo tvrtku za čak 44 milijarde dolara, situacija s Twitterom prilično je kaotična - od promjene načina upravljanja, donošenja upitnih odluka do brojnih otkaza, a nesigurnost i kaos rezultirali su i privremenim bojkotom oglašavanja na toj platformi.

Elon Musk Teslin dioničar želi novog CEO-a, dok se Musk bavi Twitterom: Upitao je korisnike trebali li odstupiti s čela te mreže

Musk sada, čini se, pokušava uvesti reda u poslovanje i takvu tvrtku predati nekom drugom na upravljanje, no ipak treba imati na umu kako je Musk poznat po probijanju rokova, pa se ne bismo trebali čuditi ako i sljedeću godinu dočeka kao CEO Twittera.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti