EMA procjenjuje učinkovitost treće doze cjepiva protiv korone

Europska agencija za lijekove (EMA) je u ponedjeljak priopćila da nastoji utvrditi bi li se dodatna, treća doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Moderna, mogla dati najmanje šest mjeseci nakon druge doze svima starijima od 12 godina.

Hina | 27.09.2021. / 21:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europska agencija priopćila je da ona i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) ne vide potrebu za tzv. booster dozom cjepiva protiv koronavirusa kod opće populacije.

Ipak, EMA procjenjuje primjenu docjepljivanja kako bi imala dokaze koji bi opravdali nužnost booster doze, priopćio je europski regulator.

Zahtjev za procjenom za booster dozu cjepiva Moderne protiv koronavirusa, Spikevax, podnijela je tvrtka sa sjedištem u SAD-u koja je EMA-i dostavila rezultate kliničkih ispitivanja koji su još uvijek u tijeku.

Slika nije dostupna Američki stručnjaci protiv odobrenja za široku primjenu treće doze cjepiva: "Vodu ćemo testirati korak po korak"

Slika nije dostupna Studija otkrila koliko točno treća doza Pfizerova cjepiva smanjuje rizik od zaraze i teškog oblika bolest

Brojne su se zemlje odlučile na primjenu booster doza usprkos pravnim rizicima jer još uvijek nema službenog odobrenja europskog regulatora lijekova za uvođenje docjepljivanja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti