Epizoda iz Black Mirrora, postapokalipsa iz Mad Maxa ili prozor u budućnost: Pogledajte video Zeusa koji je osvojio internet

Snimka na kojem se nalazi autonomni automobil, robotski pas i prototip rakete za Mars privukla je brojne reakcije korisnika Twittera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2021. / 13:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok neki dijelovi svijeta, uključujući i Lijepu Našu i dalje žive pod određenim utezima prošlosti, na drugim dijelovima svijeta u kojima su razmišljanja okrenuta isključivo budućnosti, testiraju se tehnologije i rakete koje bi ljude mogle odvesti tamo gdje zaista nikada nisu bili - na Mars. Jedno od mjesta na kojima se postavljaju temelji takvih putovanja jest Boca Chica u Teksasu gdje Muskov SpaceX razvija i testira raketu nove generacije Starship.

Slika nije dostupna Još jedan velik uspjeh za Muska: SpaceX-ova raketa Starship odradila je savršeno slijetanje i... spektakularno eksplodirala

S tog je mjesta u srijedu navečer poletio prototip Starshipa koji je, nakon kratkog leta, uspješno sletio na za to predviđeno mjesto. To je bilo prvo uspješno okomito slijetanje Starshipa koje je izazvalo erupciju zadovoljstva među zaposlenicima SpaceX-a, no to je zadovoljstvo bilo kratkotrajno jer je odmah nakon slijetanja raketa - eksplodirala. Na društvenim mrežama mogu se pronaći videozapisi tog događaja, kao i snimke unutar područja testiranja, a jedna snimka (snimljena prije testa) te popratna fotografija objavljene na profilu na Twitteru @SpacePadreIsle su, kako se to često kaže, osvojili internet.

Osoba koja je objavila fotografiju tj. screenshot iz videa napisala je kako je upravo došla u Starbase City (mjesto testiranja rakete) u samovozećem automobilu gdje je vidjela raketu koja je dio futurističke flote prototipova Starshipa i gdje je ju se pozdravio robotski pas, uz komentar: “Živjeti u budućnosti” te zahvalu Elonu Musku. Brojni su korisnici Twittera reagirali na tu objavu, uz komentare poput da slika i video izgledaju kao epizoda Black Mirrora, neki su usporedili atmosferu s postapokaliptičnim svijetom Mad Maxa dok su mnogi oduševljeni prizorom i smatraju kako je to prozor kroz koji možemo vidjeti budućnost - autonomne automobile, letjelice za Mars te robote koji će s vremenom postati dio naše svakodnevice.

Slika nije dostupna SpaceX će prenamijeniti dvije naftne platforme u lansirne rampe s kojih planiraju lansirati rakete na Mars

Prema pisanju Business Insidera, SpaceX u Boca Chici koristi robota Boston Dynamicsa opremljenog kamerama i senzorima kojeg su nazvali Zeus i čiji je zadatak približiti se mjestima za polijetanje i slijetanje koji nisu sigurni za ljude.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti