Esportaši pobjedom na samo jednom turniru zaradili više nego Đoković osvajanjem Wimbledona

Sundstein je član momčadi OG koja je po drugi put osvojila turnir The International i zaradila impresivnih 15,6 milijuna dolara što je ujedno najveća nagrada u povijesti esporta dodijeljena jednoj momčadi.

Martina Čizmić | 27.08.2019. / 07:20

Pobjednici The International 2019 turnira - tim OG (Foto: Flickr/The International 2019 Dota 2)

 Još uvijek mislite da je igranje videoigara samo gubljenje vremena? Danac Johan "N0tail" Sundstein ne bi se baš složio s vama.

Ovaj 26-godišnjak upravo se upisao u povijest kao najplaćeniji esportaš svih vremena. Samo je ove godine, igrajući videoigru Dota 2, Sundstein zaradio 6,9 milijuna dolara.

Dota 2 (Foto: Dota) Umjetna inteligencija potukla ljude u videoigri Dota 2

A na vrhu nije usamljen. Naime, Sundstein je član momčadi OG koja je po drugi put osvojila turnir The International i zaradila impresivnih 15,6 milijuna dolara što je ujedno najveća nagrada u povijesti esporta dodijeljena jednoj momčadi.

Tako su Sundstein i njegovi kolege Anathan “ana” Pham, Topias “Topson” Taavitsainen, Sébastien “Ceb” Debs i Jesse “JerAx” Vainikka - postali najbolja momčad u povijesti Dota 2 te se upisali na listu najplaćenijih esportaša svih vremena. Dovoljno je reći kako je najslabije plaćeni igrač iz njihovog tima samo ove godine zaradio 5,4 milijuna dolara.

Samo za usporedbu - Novak Đoković je pobjedom na Wimbledonu zaradio "samo" 2,9 milijuna dolara, a Sundsein je osvajanjem Dota The International 2019 turnira zaradio 3,1 milijun dolara.

Čini se kako je esport napokon postao isplativiji od klasičnog sporta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti