Facebook i dalje raste, trenutno broji 1.59 milijardi aktivnih korisnika

Facebook je objavio nove financijske rezultate, no ovaj puta osvrnut ćemo se na brojke, ne one u dolarima nego brojke korisnika njihovih servisa.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.01.2016. / 00:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook postaje nenadmašna medijska platforma. Posljednji rezultati pokazuju kako ova društvena mreža i dalje raste, te je sada stigla do brojke od čak 1.59 milijardi aktivnih korisnika. Pod aktivnim se smatraju korisnici koji Facebook koriste na mjesečnoj bazi.

Osim toga, 50 milijuna malih poduzeća koristi Pages za promociju svojih usluga i servisa, čak milijarda ljudi koristi grupe svakog mjeseca i 500 milijuna koristi “Events” kako bi promovirali razna događanja. Ove godine, Facebookov Oculus je krenuo i sa prvom komercijalnom isporukomnaočala za virtualnu stvarnost — svakako jedan od velikih događaja ove godine.

Što se ostalih Facebookovih servisa tiče, WhatsApp i dalje raste te trenutno broji oko 900 milijuna aktivnih korisnika, Messenger oko 800 milijuna, dok Instagram ima oko 400 milijuna korisnika.

Vizualno, Facebookove brojke možete vidjeti u nastavku, a fascinantno je vidjeti Facebook koji i dalje prikuplja nove korisnike i bilježi konstantan rast kako prihoda tako i korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti