Facebook lansirao novi alat za novinare koji će im omogućiti lakše pretraživanje sadržaja

Facebook Signal je novi alat koji će novinarima omogućiti lakše i brže pretraživanje sadržaja kao što su slike, videi, postovi i relevantni trendovi na Facebooku i Instagramu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.09.2015. / 08:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Alat je u potpunosti besplatan, a novinarima će tako biti omogućeno pregledavanje i praćenje popularnih tema, te njima relevantnog sadržaja koji se objavljuju javno na ovim društvenim mrežama i od strane stranica i samih ljudi.

Novinari će tako imati i pristup listi javnih osoba koji su najviše spominjani u tim objavama, uključujući rasprave političara, autora, glumaca, glazbenika, sportskih timova, igrača, i ostalih.

Pomoću lokacijskih tagova i relevantnih tema, novinari će moći pretraživati i slike na Instagramu, točnije one koje zadovoljavaju hashtag koji pretražujete, te će iz toga moći vidjeti povezane javne profile ili označene lokacije i sve to na interaktivnoj karti.

Da bi se lakše i brže radilo, Signal omogućuje brzo kopiranje kod za ugrađivanje postova u stranice.

Kao što smo spomenuli, alat je u potpunosti besplatan, trenutno je dostupan u SAD-u, no uskoro bi moglo biti i u ostatku svijeta. Za više informacija možete posjetiti ovaj link, gdje se ujedno možete prijaviti ako ste novinar.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti