Facebook službeno najavio Gameroom, svoju verziju Steama

Facebookov Gameroom kao bolje mjesto za igranje?

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.11.2016. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ovih su se dana pojavili izvještaji u kojima se navodi da se Facebook ozbiljno namjerava uključiti u eSports, a prema svemu sudeći, dio njihovog plana već je realiziran. Društvena mreža upravo je objavila da je pokrenula Gameroom, Windows desktop gaming platformu koja je zapravo Facebookov napad na Steam servis.

Gameroom već neko vrijeme postoji kao beta, ali pod različitim imenima. Međutim, izgleda da je napokon izašao iz beta faze i sada će pod tim nazivom biti dostupan svim korisnicima za besplatno preuzimanje. Jedini uvjet je da imate Windows 7 ili noviji operativni sustav. Aplikacija će igračima omogućiti igranje web i mobilnih igara, kao i igara posebno namijenjenih za Gameroom.

Igre će se nalaziti u okviru same aplikacije, što znači da nećete morati pokrenuti Facebook kako biste ih igrali. Ipak, kako je Steam domaćin za tisuće igara i preko 125 milijuna igrača, preostaje vidjeti hoće li Gameroom moći konkurirati Steamu. Facebook bi mogao iskoristiti korisnike koji su na društvenoj mreži, ali je pitanje koliko njih zapravo igra igre, odnosno koliki je broj aktivnih gamera na ovoj društvenoj mreži.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti