Fortnite je došao do svoga kraja, ali kakav je to spektakularan završetak bio

Epic Games se potrudio da, čak i kad igre nema, zadrži pozornost fanova.

Martina Čizmić | 15.10.2019. / 10:52

Fortnite The End (Foto: Screenshot/YouTube)

Fortnite je gotov, završio, došao do kraja. U posljednjoj epizodi, prigodno nazvanoj "The End" sudjelovali su milijuni igrača i gledatelja diljem svijeta.

Više od šest milijuna ljudi gledalo je, na različitim platformama, kako se u igri otvara velika crna rupa i guta sve što se pred njom nađe. Tome treba pridodati i milijune igrača koji su u tom trenutku bili u samoj igri.

Igra je od tog trenutka nedostupna za sve, odnosno ako ju pokušate pokrenuti ili posjetiti stranicu Epic Gamesa, dočekat će vas velika crna rupa.

Iako su iz Epic Gamesa najavili kako će s 10. poglavljem završiti ovaj dio Fortnitea te će 11. poglavlje donijeti "nešto potpuno novo", neki od 250 milijuna igrača diljem svijeta to, očito, nisu čuli.

Tako je, nakon što je sve progutala crna rupa nastala panika. Neki su igrači, misleći da su njihove konzole i računala zaraženi virusom, čak i prijavljivali probleme Epic Gamesu odnosno Sonyu (oni koji igraju na PlayStationu).

No sve je to zapravo dobro osmišljen marketinški trik kojim se želi zadržati pozornost igrača, privući nove, ali i omogućiti autorima igre da obave tehničko održavanje servera koji su posljednje dvije godine pod stalnim opterećenjem.

Epic Games je čak otišao toliko daleko da su obrisali sve tvitove sa službenog profila Fortnitea, osim linka na prijenos "The Enda". Uključite li link, uz crnu rupu na sredini ekrana povremeno se mogu vidjeti i brojevi, koji na prvi pogled izgledaju kao da su nasumično odabrani.

Najzagriženiji igrači Fortnitea smatraju pak da su brojevi "11, 146, 15, 62" zapravo skrivena poruka koju je potrebno dešifrirati. Neki nagađaju da "11" simbolizira sljedeće poglavlje Fortnitea, dok drugi značenje traže u nekim drugim dijelovima igre.

 

 

U svakom slučaju, Epic Games se potrudio da, čak i kad igre nema, zadrži pozornost fanova.

Za one koji bi ipak radije voljeli igrati samu igru imamo dobre i loše vijesti. Loše su da još uvijek nije službeno potvrđen trenutak kad će se Fortnite ponovno pojaviti online. Dobra je da je potvrđeno da će se ipak pojaviti.

Čak su se pojavili i traileri koji navodno otkrivaju neke novosti u samoj igri. Pa dok Fortnite ne postane ponovno dostupan, uživajte barem u tome. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti