Fortnite uzvraća udarac: U sklopu #FreeFortnite događanja dijeli uređaje koji nisu Apple

Svi vaši prijatelji. Genijalne nagrade. I jedna loša jabuka, stoji u pozivu igračima.

Martina Čizmić | 22.08.2020. / 07:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Epic Games, izdavač Fortnitea, odlučio je još malo podbosti Apple i organizirati posebno virtualno događanje pod nazivom "#FreeFortnite". Radi se o turniru koji će se održati 23. kolovoza, a nagrade koje će igrači moći osvojiti obuhvaćaju poseban "skin" Tart Tycoon koji umjesto glave ima jabuku, ali i mnoštvo uređaja koji nemaju veze s Appleom.

Kako ističu iz Epic Gamesa: Ovo su posljednji dani kad cjelokupna Fortnite zajednica može zajedno igrati. Apple je blokirao Fortnite u App Storeu, što znači da igrači neće moći ažurirati svoje igre na nove verzije. Tako će igrači na iOS uređajima ostatiti na Chapter 2 - Season 3, dok će svi ostali 27. kolovoza uskočiti u Season 4.

Svi vaši prijatelji. Genijalne nagrade. I jedna loša jabuka, stoji u pozivu igračima.

Epic Games tako će podijeliti 1200 komada računalne opreme, a najbolji na svijetu imat će priliku osvojiti Alienware Gaming Laptop, Samsung Galaxy Tab S7, OnePlus 8, PlayStation 4 Pro, Xbox One X ili Nintendo Switch, odnosno uređaje na kojima će moći bez problema nastaviti igrati Fortnite.

Svim našim Fortnite igračima, hvala vam za vašu potporu i ostavljanje traga tijekom igranja na konzolama, mobilnim uređajima, računalima i Macovima. Veselimo se danu kad će svi moći ponovno igrati sa svojim prijateljima, stoji na kraju poziva na #FreeFortnite Cup.

Podsjetimo, nakon što su iz Epic Gamesa u posljednjoj verziji igre uveli kupovinu digitalnih dodataka direktno preko svojih servera, a ne servera Googlea ili Applea, obje velike IT tvrtke blokirale su ih u svojim trgovinama aplikacija. Epic Games je uzvratio tužbama, nakon čega im je Apple zaprijetio izbacivanjem iz App Storea zbog kršenja pravila. Prema najavama, 27. kolovoza Epic Gamesov račun u App Storeu će biti izbrisan čime će i službeno Fortnite (ali i druge Epic Gamesove igre) postati nedostupne za korisnike iOS uređaja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti