Bez obzira na to što neki misle da igranje videoigara vodi u propast, probleme u ponašanju i ovisnost, sve je više onih koji videoigre vide kao izvrstan test nečijih sposobnosti.

Već smo pisali kako su čak i neke tvrtke odlučile testirati sposobnosti svojih kandidata na "razgovoru" za posao igranjem videoigara.

No jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača antivirusnih programa, McAfee, iznio je ideju kako bi se dobre gamere moglo angažirati i za održavanje kibernetičke sigurnosti.

Istaknuli su kako su proveli istraživanje među visoko pozicioniranim sigurnosnim stručnjacima te je čak 78 posto ispitanih uvjereno kako su mlade generacije, odrasle na videoigrama, izvrsni kandidati za poslove kibernetičke sigurnosti.

To se posebno odnosi na one koji igraju videoigre i natječu se u internetskim natjecanjima. Čak 92 posto ispitanih stručnjaka vjeruje da igranje videoigara pruža igračima iskustvo i vještine koje su neophodne za uspješnu karijeru u kibernetičkoj sigurnosti – logiku, ustrajnost, razumijevanje pristupa saveznicima, ali i svježi pogled na borbu protiv kibernetičkih napada.

Koliko su gameri privlačni, najbolje govori činjenica da bi ih stručnjaci za kibernetičku sigurnost angažirali čak i ako nemaju nikakva znanja ili iskustva u kibernetičkoj sigurnosti.

S obzirom na to da se u budućnosti (i to bliskoj) očekuju još kompleksniji kibernetički napadi na koje će trebati odgovarati što brže i inventivnije, kombinacija gamera i umjetne inteligencije mogla bi uvelike ojačati kibernetičku obranu i sigurnost.

Smatrate li još uvijek da je igranje videoigara puka zabava?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju