Gameri neće biti oduševljeni: Šef Sonyja progovorio o cijeni PlayStationa 5

Nova generacija Sonyjeve igraće konzole na tržištu bi se trebala pojaviti krajem godine, pri čemu se kompanija neće fokusirati na najnižu cijenu, već na najveću vrijednost.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.06.2020. / 10:44

PlayStation (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se da koronavirus ipak neće utjecati na predstavljanje nove generacije Sonyjeve igraće konzole koja bi se u prodaji trebala pronaći krajem godine, taman uoči blagdanske šoping groznice. Kakav će uređaj Sony predstaviti još nije u potpunosti poznato - već su najavljeni noviteti i poboljšanja u odnosu na još uvijek aktualnu četvorku, ali dizajn i cijena konzole još nisu otkriveni. Više detalja o PlayStationu 5, barem o igrama za novu konzolu trebali smo saznati na najavljenoj online konferenciji krajem ovog tjedna, no kompanija se odlučila odgoditi konferenciju jer "trenutačno nije vrijeme za slavlje".

PlayStation (Foto: AFP) Sony objavio detaljne informacije o PlayStationu 5, a jedan podatak posebno iskače

Naime, dok neki gradovi u SAD-u doslovno gore, u Sonyju su zaključili da nema smisla ljudima prikazivati nove videoigre.

Prije te odgode, izvršni direktor kompanije Jim Ryan razgovarao je s medijima koji pokrivaju tržište videoigara o novom PlayStationu i cijeni konzole i, ako se nadate da će se Sony odlučiti na strategiju nešto niže cijene, šef Sonyja ima loše vijesti za vas. Naime, rekao je kako će PS 5 korisnicima donijeti najveću vrijednost, pri čemu, kako je naglasio, ne misli na najnižu cijenu. Kako je riječ o premium proizvodu, on misli na najveću vrijednost kao na kombinaciju kvalitete hardvera i igara, količine dostupnih igara itd.

 Ranije glasine govorile su o cijeni između 450 i 500 dolara, no tek ćemo s vremenom saznati koliko će biti potrebno platiti novu plejku. Osim gamera, glasine kažu kako i ekipa iz Microsofta također s nestrpljenjem iščekuje objavu cijene PlayStationa 5 jer, navodno, planiraju cijenu nove generacije Xboxa prilagoditi novoj plejki. Spominje se kako bi Xbox Series X trebao biti 100 dolara jeftiniji od PS-a 5, čime bi odmah u startu skupili veliku korisničku bazu pa čak i po cijenu početnih financijskih gubitaka.

Slika nije dostupna Video govori više od tisuću riječi: Pogledajte impresivnu grafiku u kakvoj ćemo uživati na novoj generaciji konzola

Novi Xbox također bi se na tržištu trebao pojaviti krajem godine, a planove ljubitelja videoigara može pokvariti samo koronavirus, zbog potencijalnog drugog vala epidemije, ali i zbog činjenice da su deseci milijuna ljudi ostali bez posla tijekom posljednjih nekoliko mjeseci tako da neće imati novaca za kupovinu nove konzole.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti