Video govori više od tisuću riječi: Pogledajte impresivnu grafiku u kakvoj ćemo uživati na novoj generaciji konzola

Nakon ovog videa nestrpljenje ljubitelja videoigara još je veće, a početak prodaje PlayStationa 5 i novog Xboxa očekuje se krajem godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.05.2020. / 13:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svaka nova generacija igraćih konzola dolazi s jačim hardverom, boljom grafikom i novim opcijama, a sve to možemo očekivati i od nadolazećih konzola PlayStation 5 i Xbox Series X. Dosad smo većinom samo čitali o novitetima i poboljšanjima koje će nove konzole i njihov napredni hardver i grafika donijeti, a prošli tjedan objavljen je i videozapis u kojem napokon možemo vidjeti kako će se ta poboljšanja odraziti i u samim igrama.

PlayStation (Foto: AFP) Sony objavio detaljne informacije o PlayStationu 5, a jedan podatak posebno iskače

Ono što možemo vidjeti zaista je impresivno i jasno je zašto ljubitelji videoigara s nestrpljenjem iščekuju kraj godine i očekivani početak prodaje novog PlayStationa i Xboxa. U objavljenom videu korišten je hardver novog PlayStationa, no ista se grafika može očekivati i od nadolazeće Microsoftove konzole.

Čak i u odnosu na trenutačnu generaciju konzola, čija grafika izgleda odlično, ovaj demo ostavlja bez daha, komentirali su na stranici Popular Science. Poseban naglasak stavili su na teksture u pozadini, odbljesak svjetla u okoliš, način kretanja po površinama i slično. Sve su to detalji koji rade veliku razliku u prikazu sadržaja na ekranima i koji će oduševiti gamere. Za takav realistični i atraktivni prikaz virtualnog svijeta korištene su različite tehnologije, poput Lumena koji omogućuje dinamičku mobilnu iluminaciju, odnosno prikaz realističnih efekata. Npr. kada usmjerite svjetiljku prema tamnoj špilji, svjetlo će se odbijati od zidova i tla kao i u stvarnosti.

Slika nije dostupna Priprema li Microsoft gamerima ponudu koja se ne odbija? Novi Xbox mogao bi biti jeftiniji od PS5

Ovo je, naravno, samo demo koji pokazuje mali dio mogućnosti Unreal Enginea te s nestrpljenjem iščekujemo i demo drugih tipova igara, npr. kako će izgledati nova generacija FIFA-e i NBA-a 2K na nadolazećim konzolama i kakvo će nam virtualno iskustvo donijeti. Više o Unreal Engineu i o tome što će donijeti novoj generaciji konzola pogledajte u priloženom videozapisu.

Izvor: Popular Science
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti