Gameri su ovo čekali cijelo desetljeće: To bi mogla biti jedna od najvećih igara svih vremena

Riječ je o jednoj od najpopularnijih franšiza u povijesti, a njen posljednji nastavak objavljen je prije deset godina.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.12.2023. / 09:23

Najava trailera za novi GTA (Foto: Platforma X)

Iz Rockstara su prošlog mjeseca najavili kako će početkom prosinca objaviti prvi trailer za novi nastavak igre iz serijala Grand Theft Auto, a jučer su na službenom profilu na platformi X iz ove kompanije najavili da će prvi video novog GTA prikazati 5. prosinca. O GTA 6 glasine slušamo godinama te smo zahvaljujući jednom hakeru koji je s njihovih servera ukrao rane materijale, čak dobili i uvid kako bi igra mogla izgledati.

Rockstar Odlične vijesti za sve pretplatnike: Jedna od najpopularnijih gamerskih franšiza stiže na Netflix

S obzirom na to da je posljednji nastavak ove igre objavljen prije deset godina te kako je riječ o iznimno popularnoj gamerskoj franšizi, jasno je kako je GTA 6 možda i najiščekivanija igara u povijesti. Ako Rockstar ispuni iznimno velika očekivanja gamerskih medija i ljubitelja ove igre, na IGN-u kažu kako bi novi nastavak Grand Theft Auta mogao postati jedna od najvećih igara svih vremena.

Iako je jasno kako je objava prvog trailera jedan veliki korak prema konačnoj verziji i početku njene prodaje, i dalje nije poznato kada će igra postati dostupna, no gameri se nadaju kako će to biti tijekom sljedeće godine. Iz Rockstara, naravno, nisu objavili nikakve informacije oko same igre, odnosno likova i radnje, no zahvaljujući spomenutom hakiranju, mediji nagađaju kako će GTA 6 imati dva glavna lika, uključujući i prvu žensku osobu - Jason i Lucia. Prijašnje neslužbene informacije, a što dijelom potvrđuje Rockstarova objava na platformi X, govore kako će novi nastavak biti smješten na ulice Miamija.

Odgovore na pitanja o glavnim protagonistima igre, kao i mjestu, odnosno gradu u kojem bi se radnja trebala odvijati mogli bi saznati jako brzo, već za tri dana kada se na mreži pojavi prva najava Grand Theft Auta 6, nakon čega slijedi odbrojavanje do objave konačne verzije koja će, u to nema sumnje, sigurno postati prodajni hit.

Slika nije dostupna Oduševljenje među gamerima: Stiže jedna od najiščekivanijih igara u povijesti

Kako su to nedavno komentirali iz Rockstara, kompanija je osnovana oko “ideje da bi videoigre mogle postati značajne za kulturu jednako kao i drugi oblici zabave” i nema sumnje da su s naslovima koje su tijekom tih 35 godina predstavili svoju misiju ispunili, a GTA 6 trebao bi biti još jedan korak u tom smjeru.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti