Najveće curenje podataka u povijesti industrije videoigara: Ovo je noćna mora za izdavača GTA-a

Novo izdanje GTA na tržištu se ne očekuje prije 2024. godine, a možda se njegov razvoj oduži i nakon te godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.09.2022. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji jedne od najpopularnijih i najpoznatijih gejmerskih franšiza Grand Theft Auto godinama čekaju na novu verziju ove igre, na kojoj se, navodno, radi još od 2014. Do sada nije bilo nikakvih službenih informacija osim jednog komentara iz Rockstara kako "aktivno rade na razvoju" igre GTA VI.

Slika nije dostupna Odlične vijesti za sve gamere: Iz Rockstara potvrdili da je GTA 6 u "aktivnom razvoju"

Tijekom vikenda ipak smo saznali puno toga o ovoj igri, no ne putem službenih kanala, već zahvaljujući - hakerima. Naime, jedan je haker na forumima posvećenim ovoj franšizi objavio brojne videozapise i drugi sadržaj iz igre kojih se dokopao te neki tehnološki mediji govore kako je riječ o najvećem curenju podataka u povijesti industrije videoigara.

Ono što je zanimljivo je da je haker napisao kako bi uskoro mogao objaviti dodatan sadržaj iz videoigre, ali i izvorni kod za GTA V i VI. Prema informacijama TechSpota, haker se na forumu predstavio nadimkom "teapotuberhacker" te tvrdi da je on zaslužan i za nedavno hakiranje Ubera, iako za takvo nešto trenutačno nema dokaza.

Neki objavljeni videozapisi, od kojih su mnogi jako kratki, uključuju nedovršene elemente i nedovršene likove iz igre, u nekim su prikazani razgovori muških i ženskih likova, a igra je smještena u izmišljeni svijet Vice Cityja. Svi videozapisi koji su objavljeni napravljeni su u stilu dosadašnjih igara iz ove franšize, a kako je napisao novinar Bloomberga Jason Schreier, izvori iz Rockstara potvrdili su mu da je riječ o stvarnim materijalima iz nadolazeće igre. Ovo je noćna mora za Rockstar Games, napisao je na Twitteru.

Schreier je i ranije govorio o tome kako će nova verzija GTA-a prvi put imati i glavni ženski lik, što je na ovaj način i neslužbeno potvrđeno.

Slika nije dostupna Detalje o novoj igri iz franšize GTA otkrio - Snoop Dogg

Treba naglasiti kako su se hakeri dokopali ranog i radnog materijala igre koji je nastao prije godinu-dvije i objavili ga, dok samu igru na tržištu ne treba očekivati prije 2024. godine, a možda i kasnije.

Inače, Grand Theft Auto 5 jedna je od najuspješnijih igara u povijesti videoigara, koja je prodana u gotovo 170 milijuna primjeraka, a ostvarila je prihode veće od šest milijardi dolara.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti