Odlične vijesti za sve gamere: Iz Rockstara potvrdili da je GTA 6 u “aktivnom razvoju”

Dok su potvrdili da je “šestica” u razvoju, iz Rockstara nisu objavili kada možemo očekivati njen dolazak na tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2022. / 10:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako su posljednjih godina internetom kružile brojne glasine oko novog nastavka popularne franšize Grand Theft Auto, o njemu nije bilo nikakvih službenih informacija. Sve do sada. Jučer su putem službenog bloga iz Rockstara potvrdili planove oko šeste igre serijala GTA. “Sa zadovoljstvom potvrđujemo da je aktivan razvoj novog nastavka iz serije Grand Theft Auto već u tijeku”, poručili su iz kompanije te dodali: Sa svakim novim projektom kojeg se dohvatimo naš je cilj značajno premašiti ono što smo ranije postigli pa nije teško zaključiti da su njihovi planovi prilično ambiciozni.

Slika nije dostupna Detalje o novoj igri iz franšize GTA otkrio - Snoop Dogg

Više detalja oko same igre i onog što mnoge najviše zanima - vremenu objave igre, iz Rockstara nisu najavili, no svim su fanovima poručili da prate njihove buduće objave jer će, kada budu spremni, objaviti više informacija.

Dakle, sada ostaje samo čekati neku novu objavu iz kompanije ili glasinu kakve će se sigurno pojaviti tijekom sljedećih mjeseci. Prema nekim ranijim glasinama koje dolaze od izvora povezanih s Rockstarom, dolazak igre na tržište ne treba očekivati tako skoro - ne prije 2024. ili čak 2025. godine. Iste ranije glasine kažu kako bi prva verzija igre trebala biti manja u odnosu na GTA 5, no Rockstar će s vremenom objavljivati brojne nadogradnje s novim scenarijima. Igra će navodno ponovno biti bazirana na Vice Cityju i ulicama inspiriranim Miamijem.

Ono što je zanimljivo jest da će ovo biti prva moderna igra iz franšize GTA napravljena nakon odlaska suosnivača Rockstara Dana Housera koji je sudjelovao u razvoju svim igara iz serije od 2 do 5, kao i na razvoju serije Red Dead. Njegov brat, Sam Houser, ipak će ostati raditi na ovom projektu.

Slika nije dostupna Pokušao igrati GTA bez da nekog ubije, no to se pokazalo nemogućom misijom

Iako, dakle, i dalje ne znamo kada će GTA 6 biti dostupan, ovo su svakako odlične vijesti za sve ljubitelje ove franšize čija je prva igra predstavljena prije 25 godina.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti