Sve više korisnika iPhonea na internetskim forumima žali se na Facebookovu aplikaciju koja je, čini se, jedan od glavnih razloga brzog pražnjenja baterije na njihovim telefonima. Do problema ne dolazi samo dok je aplikacija pokrenuta, odnosno tijekom surfanja Facebookom, već i dok se uopće ne koristi i dok je isključena opcija osvježavanja sadržaja aplikacije u pozadini. Programer koji razvija aplikacije za iPhone Jonathan Zdziarski smatra kako je djelomični krivac za ovo praćenje lokacije korisnika te bi najviše problema mogli imati korisnici s uključenom opcijom dijeljenja lokacije, dok developer Matt Galligan kaže da zbog načina na koji je napravljena aplikacija Zuckerbergove mreže, Facebook neće moći jednostavno riješiti ovaj problem.

Facebook konstantno prati lokaciju korisnika kako bi aplikacija imala uvid u sva mjesta koja su oni posjetili, ali i zbog drugih lokacijskih servisa i Facebookovih aplikacija – Messengera i Instagrama. Isključivanjem opcije pozadinskog osvježavanja neće se isključiti opcija praćenja lokacije, već samo skidanje novog sadržaja, ali korisnici mogu ograničiti korištenje lokacijskih usluga samo na vrijeme dok se aplikacija koristi ili mogu u potpunosti isključiti lokacijske usluge. 'Samo nevjerojatna količina analitike u Facebooku trebala bi biti dovoljna da vam isprazni bateriju, nevezano za to imate ili ne uključenu opciju praćenja lokacije', dodao je Zdziarski.

Ovaj problem potvrdili su i u najvećoj društvenoj mreži na svijetu – kažu kako su svjesni kako je dio ljudi imao problema s baterijom zbog njihove aplikacije za iOS uređaje te se nadaju kako će ovaj problema brzo riješiti, no iz ove kompanije tvrde kako se problem ne nalazi u praćenju lokacije korisnika (općenito, aplikacije koje na vašim telefonima koriste pozadinsko osvježavanje i lokacijske usluge brže će prazniti baterije). Vlasnici Appleovih telefona prošlih su godina već imali sličnih problema s Facebookovom aplikacijom koja im je iznimno brzo praznila bateriju, a najgore su prošli oni koji su imali aktivirane upravo ove dvije opcije – pozadinsko osvježavanje i praćenje lokacije.

Izvor: The Guardian

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju