Global Game Jam izazov: U 48 sati napraviti novu videoigru na temu - dvojnosti

Ovogodišnje izdanje već ima 128 prijavljenih natjecatelja, čime je hrvatska organizacija došla u sam vrh Europe i svijeta.

Martina Čizmić | 22.01.2022. / 10:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Global Game Jam je svjetski događaj koji u isto vrijeme okuplja desetke tisuća kreatora videoigara diljem svijeta i od njih traži da u 48 sati stvore videoigru kroz iskušavanje novih tehnologija, novih uloga u razvoju i testiranje njihovih vještina.

Iako GGJ kao takav nije natjecanje, to ne znači da nije moguće osvojiti nagradu.

Tako će se od 28. do 30. siječnja, u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO, u sportskoj dvorani u Novskoj održati hrvatski dio GGJ-a, a najbolje timove, koji u roku od samo 48 sati naprave najbolju videoigru, osvojit će vrijedne nagrade. Dovoljno je istaknuti kako glavna nagrada iznosi 10 tisuća kuna. 

Ovogodišnje izdanje već ima 128 prijavljenih natjecatelja, čime je hrvatska organizacija došla u sam vrh Europe i svijeta. Naime, natjecanje se paralelno odvija u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata Novska je iza sebe ostavila i velika europska i svjetska središta.

Ovo je globalni event. Zahvaljujemo se sponzorima što su nas prepoznali kao središte hrvatskog gaminga i osigurali nam nagrade koje su daleko bogatije nego prijašnjih godina. Osim što smo ove godine ponudili vrijednije nagrade, natjecateljima nudimo i neke novitete u prostoru u kojem će boraviti 48 sati. Chill zonu za predah od ekrana otvorit će A1, a svi gejmeri moći će se osvježiti inovativnim gejmerskim pićem ProGame. Također, žiri koji će odabrati najbolje radove najutjecajnji su ljudi hrvatskog gaminga – Andrej Levenski, Aleksandar Gavrilović i Dominik Cvetkovski, poručili su organizatori iz Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, specijaliziranog za gaming industriju.

Iako je tema GGJ-a tajna do gotovo samog početka događanja, s obzirom na to da se i ove godine odvija online diljem svijeta (a Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja ima i događaj uživo), i to u periodu od 20.-30. siječnja, tema je već poznata i glasi - dvojnost. 

Bit će zanimljivo vidjeti kako će domaći timovi shvatiti ovu temu i koje će videoigre proizaći u samo 48 sati rada. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti