Google je kod najave novog Chrome OS-a demonstrirao i nadolazeći Chrome 9 u kojem je prikazan novi Googlev eksperiment -- Bodybrowser.

Da je Google promijenio svijet svi već znaju, a ovim eksperimentom to i potvrđuje. Google Body Browser -- kako je nazvana ova stranica -- omogućuje vam da proučite ljudsko tijelo na jednostavan i fascinantan način. Naime, stranica omogućuje pregled dijelova tijela po kategorijama, pa tako možete gledati krvožilni sustav, kosti, organe, živce, srce, mozak itd. Svaki je dio tijela označen, a želite li pronaći neki dio tijela, možete to učiniti u tražilici.

Kako bi isprobali ovaj eksperiment potrebno je instalirati WebGL koji omogućuje 3D prikaz u vašem pregledniku. Projekt je izrađen u HTML5 pa tako nemate potrebe za instalacijom Flasha, Jave ili ostalih dodataka.

Eksperiment možete pogledati na bodybrowser.googlelabs.com gdje ćete dobiti prikaz 3D modela ljudskog tijela koji možete približiti, udaljiti i okretati. Izgleda prilično impresivno moramo priznati.

Pošto WebGL još ne podržavaju  svi glavni preglednici, najbolje je pokušati sa beta inačicom Google Chromea, Safarijem ili Firefoxom. WebGL za vaš preglednik možete preuzeti ovdje.

Ovo je veliki korak za edukaciju i načinu na koji današnja djeca uče, jer ljudi su vizualni tipovi, te je mnogo lakše pamtiti i učiti stvari koje su interaktivne -- primjerice ovaj bodybrowser. Bravo Google.

Što mislite o ovom Googleovom projektu? Hoće li djeca učiti na ovakav način umjesto iz knjiga?

Photo [Mashable]