Google uskoro predstavlja nove telefone, a glavni adut bit će pristupačna cijena

Cijene top-modela pametnih telefona kreću se oko 1000 dolara, a Google sada priprema telefon s dobrim hardverom i (nadamo se) odličnom kamerom po cijeni od prihvatljivih 400 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2019. / 10:19

Predstavljanje Pixela 3 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada je Google tek počeo s razvojem mobilnog hardvera, njihovi telefoni bili su poznati po odličnom omjeru cijene i kvalitete te su bili jeftiniji od konkurentskih telefona. No s vremenom se situacija promijenila i cijena njihovih uređaja svake je godine bila sve veća, pa je prilikom predstavljanja posljednje generacije Pixela ona iznosila 800 dolara za model Pixel 3 sa 64 GB memorije, odnosno 900 dolara za Pixel 3 XL. Prema nedavnom priznanju šefa Googlea Sundara Pitchaija, u Googleu nisu zadovoljni s prodajom telefona, a jedan od razloga za manjom potražnjom svakako jest cijena – što se ne odnosi samo na Google već i na ostale mobilne kompanije.

Googleov hardver (Foto: AFP) Google priprema novi hardver: Jeftiniji smartphone, pametni sat, zvučnik i sigurnosne kamere

Pitchai i ekipa ne žele čekati kraj godine, kada očekujemo predstavljanje četvrte generacije Pixela, već žele što prije poduzeti određene mjere s kojima bi privukli što više korisnika i povećali prodaju telefona. Službene informacije o tome što Google priprema saznat ćemo 7. svibnja, kada počinje Googleova tradicionalna I/O konferencija, no zahvaljujući brojnim glasinama već sada znamo gotovo sve o nadolazećim uređajima i, ako su te informacije istinite, Pixel 3a i Pixel 3a XL mogli bi biti među best buy telefonima na mobilnom tržištu.

Klasičan model imat će ekran dijagonale 5,6 inča, dok će XL model imati 6-inčni ekran, a telefone bi trebao pokretati Snapdragon 670 ili 710 čipset, uz 4 GB RAM-a, što je hardver koji bi trebao ispuniti sve zahtjeve prosječnih korisnika. Sa stražnje strane telefoni bi trebali imati jednu kameru rezolucije 12 MP istu ili sličnu kao na Pixelu 3 koja, zahvaljujući softveru, snima fantastične fotografije, pogotovo u uvjetima sa slabijim osvjetljenjem, a svi vlasnici ovih telefona imat će neograničen prostor za pohranu fotografija na Googleovim serverima.

Predstavljanje Pixela 3 (Foto: AFP) Fantastični uređaji! Google napokon predstavio novu generaciju Pixel telefona

Od ostalih opcija treba spomenuti i mogućnost brzog punjenja (ne spominje se i bežično punjenje, no to ćemo saznati sljedeći tjedan), kapacitet baterije od 3000 mAh, odnosno 3700 za veći model, senzor za otiske prstiju smješten sa stražnje strane, Android 9 Pie itd.

Mnogima najvažnije informacije vezane za nove Googleove telefone odnose se prvenstveno na cijene te tehnološki mediji vjeruju da će cijena modela Pixel 3a iznositi oko 400 dolara, dok će model s većim ekranom biti 80-ak dolara skuplji. Ako se hardver pokaže vrlo dobrim, a kamera (odnosno softver) bude na razini sličnoj kao i na Pixelu 3, ovo bi zaista mogao biti jedan od best buy pametnih telefona koji bi mogao privući veliki broj korisnika.

Izvor: Droid-life
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti