Hakirali profil šefa Twittera i objavljivali rasne uvrede

Hakerski upad veoma je brzo otkriven i račun vraćen pod Dorseyevu kontrolu. Objave su izbrisane, a da se radilo o hakerskom upadu potvrdili su i iz samog Twittera.

Martina Čizmić | 31.08.2019. / 10:42

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Da nitko nije siguran od hakera najbolje pokazuje slučaj šefa Twittera Jacka Dorseya, čiji je račun na toj društvenoj mreži hakiran u petak poslijepodne.

Tijekom 20-ak minuta, koliko je račun bio u rukama nepoznatih hakera, na Dorseyevom računu objavljen je cijeli niz rasnih uvreda usmjerenih prema crncima te nekoliko objava u kojima se promovira nacistička Njemačka.

 

 

No kako se radi o profilu šefa Twittera, hakerski upad veoma je brzo otkriven i račun vraćen pod Dorseyevu kontrolu. Objave su izbrisane, a da se radilo o hakerskom upadu potvrdili su i iz samog Twittera.

 

 

 

Naglasili su i kako nije bila kompromitirana sigurnost samog Twittera, već su hakeri upali na Dorseyev račun kroz servis CloudHopper. Naime, hakeri su komplomitirali Dorseyev broj mobilnog telefona i pomoću servisa SMS-om slali objave na njegov Twitter račun.

Ovo inače nije prvi put da se Dorseyev račun našao na udaru hakera. Poigrali su se njegovim objava i 2016. godine, ali tad nisu objavljivali uvrede na rasnoj osnovi.

Međutim, činjenica da su hakeri uspjeli na 20 minuta kontrolirati račun šefa Twittera postavlja pitanje sigurnosti same platforme i servisa koji s njima surađuju. Pogotovo jer neki od najmoćnijih svjetskih dužnosnika, poput američkog predsjednika Trumpa, redovito koriste Twitter za izražavanje svojih stavova i komunikaciju s javnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti