Hoće li Angry Birds dobiti novog vlasnika? Sega dala prvu ponudu

Nakon "zločestih ptičica" Rovio nije imao ni jedan veći hit i još uvijek se trudi napraviti igru koja bi mogla parirati njihovom uspjehu.

Martina Čizmić | 17.04.2023. / 08:35

Angry Birds (Foto: Rovio)

Rovio Entertainment, tvrtka koja je zaslužna za hit igru Angry Birds potvrdila je da je u pregovorima oko preuzimanja s japanskim divom i proizvođačem popularnih videoigara, Sega Sammy Holdings, ali i da je dobila ponudu za svoje dionice. 

Podsjetimo, Rovio je još u veljači najavio reviziju poslovanja i otkrio kako postoji mogućnost da tvrtka promijeni vlasnika, no do sad nije bilo konkretnih informacija o mogućoj prodaji. Spomnjali su se pregovori s izraleskom tvrtkom Playtika Holding, ali oni su okončani bez dogovora.

Prema trenutno dostupnim informacijama, dioničarima tvrtke Rovio Sega je ponudio 9,25 eura u gotovini za svaku valjano ponuđenu dionicu, a vlasnicima opcija tvrtke Rovio nudi se 1,48 eura u gotovini za svaku valjano ponuđenu opciju. Ukupna vrijednost ponude procijenjuje se na 775.8 milijuna dolara.

Odrastao sam igrajući Sonic the Hedgehog, očaran njegovim vrhunskim dizajnom. Kasnije, kad sam prvi put igrao Angry Birds, znao sam da je igranje evoluiralo u istinski fenomen, sa snagom oblikovanja moderne kulture.

Naša misija je 'Craft Joy' i oduševljeni smo idejom korištenja naše stručnosti i alata kako bismo našim igračima donijeli još više radosti, poboljšavajući i proširujući živopisne igre Rovio i Sege .Kombinacija prednosti Rovio i Sege predstavlja nevjerojatno uzbudljivu budućnost, izjavio je komentirajući ponudu, Alexandre Pelletier-Normand, izvršni direktor tvrtke Rovio.

Rovio je postao poznat nakon što je njihova mobilna igra Angry Birds postala popularna 2009. godine, a to je ujedno i prva mobilna igra koja je preuzeta više od milijardu puta. Nakon toga uslijedilo je nekoliko verzija te igre te dva filma na istu temu. No, nakon "zločestih ptičica" Rovio nije imao ni jedan veći hit i još uvijek se trudi napraviti igru koja bi mogla parirati njihovom uspjehu.

Među brzorastućim globalnim tržištem igara, tržište mobilnih igara ima posebno velik potencijal, a dugoročni cilj Sege bio je da ubrza svoje širenje na ovom području. Osjećam se blagoslovljeno što mogu najaviti takvu transakciju s Roviom , tvrtkom koja posjeduje "Angry Birds ", koju obožavaju u cijelom svijetu i dom je mnogih kvalificiranih zaposlenika koji podržavaju vodeći razvoj mobilnih igara i operativne mogućnosti tvrtke. Sega je izdao nebrojene naslove videoigara za razne platforme za igranje. Uvjeren sam da će se kombinacijom robnih marki, likova, baze obožavatelja, kao i korporativne kulture i funkcionalnosti obje tvrtke stvoriti značajne sinergije u budućnosti, dodao je Haruki Satomi, predsjednik i izvršni direktor grupe Sega Sammy Holdings.

Službena ponuda trebala bi biti objavljena početkom svibnja, a u Sega očekuju da će, ako ne bude neočekivanih problema, akvizicija biti okončana u trećem kvartalu 2023. godine. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti