Hoće li se Trump vratiti na Twitter? Musk anketom ispituje raspoloženje tviteraša

Nova politika Twittera je sloboda govora, no ne i sloboda dosega, napisao je Musk na Twitteru.

Hina | 19.11.2022. / 08:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk objavio je anketu na Twitteru u petak navečer tražeći od korisnika da glasaju o tome treba li bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa vratiti na stranicu te društvene mreže nakon što su mu prethodni vlasnici zabranili pristup.

Ranije u petak Musk je objavio da nikakva odluka da se obnovi korisnički račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitteru nije donesena. Trumpov račun je trajno suspendiran nakon nereda na Capitol Hillu u siječnju 2021.

Elon Musk Muskov ultimatum doveo zaposlenike Twittera pred zid: Prihvatiti njegovu radoholičarsku kulturu ili otići

Najavio je i da će korisnički računi drugih kontroverznih ličnosti poput Kathie Griffin, Jordana Petersona i konzervativnog satiričnog portala Babylon Beea biti obnovljeni na Twitteru, društvenoj mreži koju je milijarder Musk nedavno kupio.

Nova politika Twittera je sloboda govora, no ne i sloboda dosega, napisao je Musk na Twitteru, dodavši da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost i da na njima tvrtka neće zarađivati.

Kathie Griffin, Jorden Peterson i Babylon Bee su vraćeni. Odluka o Trumpu još uvijek nije donesena, dodao je Musk.

E-mail pozivi inženjerima

Musk je u petak e-mail porukama pozvao i zaposlene inženjere na sastanak uživo u uredu u San Franciscu, dan nakon procjena da su stotine zaposlenika Twittera odlučile napustiti tu tvrtku društvenih medija jer je Musk u četvrtak da rok zaposlenicima da se prijave za "duge sate visokog intenziteta".

Elon Musk Musk zaposlenike Twittera upozorio na mogućnost bankrota?

To je dio brzih promjena i kaosa koji su obilježili Muskova prva tri tjedna kao vlasnika Twittera, tijekom kojih je broj zaposlenih u kompaniji već više nego prepolovljen na njih oko 3700 zbog otpuštanja i drugih odlazaka.

U petak poslijepodne tvrtka je počela prekidati pristup sustavima tvrtke nekim zaposlenicima koji su odbili prihvatiti Muskovu ponudu, rekao je jedan izvor za Reuters.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti