Osobnost svih nas se u većoj ili manjoj mjeri očituje i mijenja, ovisno o tome koliko smo svoj stvarni život "preselili" u virtualna prostranstva, ovaj test će vam pokazati koliko je sve "ozbiljno".

Znanstvenici Cambridge Sveučilišta razvili su sasvim poseban "magični umak", web aplikacija nazvana Apply Magic Sauce ima samo jednu namjenu i zadatak - procijeniti vašu osobnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila. Ne trebate učiniti ništa, osim logirati se na web putem vašeg Facebook profila i provjeriti je li ovo doista test koji će vas pr(o)cijeniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, supružnika, kolega na poslu... I to samo i isključivo temeljeno na vašim "lajkovima" koje ostavljate širom Facebooka. 

Britanski znanstvenici tvrde kako su stvorili alat koji je u stanju ponuditi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo; otkriti vam koliko ste inteligenti, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stajališta i preferencije... Za to im je dovoljan vaš Facebook profil, s obzirom da surogat stvarnoga života u virtualnom svijetu najpopularnije društvene mreže današnjice doista može strahovito puno otkriti o vama. Uostalom, provjerite sami je li ovaj test doista toliko točan kao što tvrde na Cambridgeu. U budućnosti bi se, tvrde, mogao koristiti za predviđanja zločina koji namjeravaju počiniti neki od korisnika Fejsa, recimo... 

Test se nalazi ovdje. 

Foto via Flickr