Hoćete li isprobati test koji će vam pokazati što Facebook doista zna o vama?

Osobnost svih nas se u većoj ili manjoj mjeri očituje i mijenja, ovisno o tome koliko smo svoj stvarni život 'preselili' u virtualna prostranstva, ovaj test će vam pokazati koliko je sve 'ozbiljno'.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 05.09.2015. / 13:25

Hoćete li isprobati test koji će vam pokazati što Facebook doista zna o vama?

Osobnost svih nas se u većoj ili manjoj mjeri očituje i mijenja, ovisno o tome koliko smo svoj stvarni život "preselili" u virtualna prostranstva, ovaj test će vam pokazati koliko je sve "ozbiljno".

Znanstvenici Cambridge Sveučilišta razvili su sasvim poseban "magični umak", web aplikacija nazvana Apply Magic Sauce ima samo jednu namjenu i zadatak - procijeniti vašu osobnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila. Ne trebate učiniti ništa, osim logirati se na web putem vašeg Facebook profila i provjeriti je li ovo doista test koji će vas pr(o)cijeniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, supružnika, kolega na poslu... I to samo i isključivo temeljeno na vašim "lajkovima" koje ostavljate širom Facebooka. 

Britanski znanstvenici tvrde kako su stvorili alat koji je u stanju ponuditi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo; otkriti vam koliko ste inteligenti, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stajališta i preferencije... Za to im je dovoljan vaš Facebook profil, s obzirom da surogat stvarnoga života u virtualnom svijetu najpopularnije društvene mreže današnjice doista može strahovito puno otkriti o vama. Uostalom, provjerite sami je li ovaj test doista toliko točan kao što tvrde na Cambridgeu. U budućnosti bi se, tvrde, mogao koristiti za predviđanja zločina koji namjeravaju počiniti neki od korisnika Fejsa, recimo... 

Test se nalazi ovdje. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti