Hrvati su razočarani! Skupili bi novca koliko treba za iPhone 5, jeftiniji 4S nije fora

Neizvjesnost uoči Appleove konferencije „Let's Talk iPhone“, na kojoj je Apple predstavio novi stari iPhone 4, dodavši mu u nazivu slovo S

Zimo Zimo Zimo | 07.10.2011. / 10:01

Hrvati su razočarani! Skupili bi novca koliko treba za iPhone 5, jeftiniji 4S nije fora

Neizvjesnost uoči Appleove konferencije „Let's Talk iPhone“, na kojoj je Apple predstavio novi stari iPhone 4, dodavši mu u nazivu slovo S, A5 čip, dual-core grafičku karticu, poboljšanu WiFi tehnologiju, bolju kameru i još pokoju novost  ili kako smo na ZIMO-u ironično napisali – telefon s kojim možete razgovarati, trajala je mjesecima. Mnogim zaljubljenicima u Appleove proizvode nakon objave novog iPhonea 'srušio se svijet'.

Očekivao se novi dizajn, iPhone 4 ionako dobro radi i potrebe običnog korisnika zadovoljava u potpunosti.

iPhone 5 trebao je postati mnogima, između ostalog, novi statusni simbol. Nešto drugačije, što će 'nabaviti' prije ostalih i time se istaknuti. Sve je to palo u vodu. Jer, ukoliko kupite 4S imat ćete gotovo isti smartphone kao i oni koji već godinu dana imaju običnu 'četvorku'.

Kakva je klima vladala u Hrvatskoj?

Hrvati su 'povodljivi', vole brandove i naravno, skupili bi koliko treba za iPhone 5. Oni kojima dugotrajni, skupi ugovori s operaterima istječu kroz koji mjesec smatrali su da su u prednosti.

- Ja već za dva mjeseca imam pravo kupiti novi uređaj. Pričekat ću iPhone 5 i imati ga među prvima, istječe mi ugovor s HT-om – rekao nam je jedan sugovornik prije održavanja konferencije u Cupertinu. Sad mu je svejedno, odlučio je stari iPhone 3G zamijeniti starim iPhone-om 4, jer mu je dugo čekati 4S.

No, Apple je zapravo ovim potezom stvarnom iPhoneu 5 osigurao zvjezdani status. iPhone 4 još uvijek nisu 'nabavili' svi koji ga žele, a žele ga još uvijek mnogi. Pa zašto im onda ne dozvoliti da kupe iPhone 4 ili iPhone 4S, a onda im na ljeto plasirati senzaciju na tržište.

Agencije za istraživanje tržišta prognozirale su kako bi iPhone 5, da ga je Apple jučer predstavio, srušio sve rekorde i postao najuspješniji Appleov projekt ikada. Možemo zamisliti što će se onda tek dogoditi za kojih sedam, osam mjeseci.

'Joe Hewitt, jedan od najpoznatijih svjetskih app developera, koji je među ostalima napravio i aplikaciju za Facebook, izjavio je kako će iPhone 4S u roku od godinu dana zavladati globalnim tržištem smartphonea. Slažete li se s njim? Ili smatrate kako svijet zanima isključivo petica?'

Hoćete li kupiti iPhone 4S, čekati iPhone 5, ili vas je Apple ovim potezom toliko razočarao da prelazite kod drugog proizvođača? Možda Samsunga, koji je već danas najavio tužbe protiv Applea zbog povrede prava prilikom iPhonea 4S?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti