Hrvatska pošta upozorava: Nemamo nagradnu igru, to je prijevara koja bi vas mogla skupo stajati!

Lažne poruke korisnike obavještavaju da su osvojili vrijedne nagrade tražeći naknadu i osobne podatke kako bi istu mogli preuzeti, upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Martina Čizmić | 17.06.2019. / 11:32

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

U posljednje vrijeme na društvenim mrežama ponovno su se aktivirale brojne lažne nagradne igre u kojima različite tvrtke svojim pratiteljima obećavaju vrijedne nagrade. Dobitnici "samo" moraju poslati presliku svoje osobne iskaznice ili čak kartice tekućeg računa. 

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images) Policija ponovno upozorava: Poveselili ste se nagradi s Facebooka? Možda da razmislite još jednom

Posljednja u nizu tvrtki koja se našla na udaru prevaranata jest i Hrvatska pošta. 

Ovim putem želimo obavijestiti sve korisnike o lažnim internetskim obavijestima u kojima se pošiljatelj predstavlja kao organizator nagradne igre uime Hrvatske  pošte. Lažne poruke korisnike obavještavaju da su osvojili vrijedne nagrade tražeći naknadu i osobne podatke kako bi istu mogli preuzeti, upozoravaju iz Hrvatske pošte.

Lažna nagradna igra Hrvatske pošte (Foto: Hrvatska pošta)

Ističu kako oni ne organiziraju takve nagradne igre.

Pozivamo na oprez jer ovakve poruke mogu sadržavati poveznice na zlonamjerne stranice ili datoteke. Eventualno zaprimanje takve poruke korisnici mogu prijaviti Službi za korisnike na info@posta.hr, stoji u njihovoj obavijesti. 

Najjednostavniji način na koji možete prepoznati da se radi o lažnoj nagradnoj igri jest da obratite pozornost na internetsku adresu s koje obavijest dolazi. Ako ne dolazi s originalne adrese Hrvatske pošte – posta.hr, vjerojatno je riječ o prijevari.

Slika nije dostupna Budite oprezni: Kako prepoznati prevaru na Facebooku?

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti