Hrvatski eSport timovi najavili pohod na titulu pobjednika Vip Adria Lige

Finalom turnira u FIFA 18 i službeno je započeo gaming-vikend na Reboot InfoGameru. U sklopu velike LAN završnice Vip Adria Lige powered by ESL, snage će odmjeriti najbolje regionalne eSport momčadi.

Martina Čizmić | 24.11.2017. / 12:44

Galerija

Kako je najavljeno na konferenciji za medije, najbolji igači i timovi borit će se za titulu pobjednika prve sezone natjecanja, nagradni fond vrijedan 20 tisuća eura, ali i za mjesto u ESL Southeast Europe Championshipu 2018.

ESport je industrija koja bilježi ogroman rast iz godine u godinu. Samo u prošloj godini ostvaren je prihod od 108 milijardi dolara. Zato nas posebno veseli da je nešto što je prije samo osam mjeseci bila tek ideja naraslo do ove veličine. Tijekom sezone sudjelovalo je 1200 natjecatelja iz cijele regije, koji su odigrali 450 mečeva, istaknula je direktorica korporativnih komunkacija Vipneta, Martina Rizman Matić.

Tijekom tri dana finala, osim Fifa 18, natjecatelji će igrati i finale Counter Strike: Global Offensive te League of Legends. Osim što će posjetitelji Reboot InfoGamera mečeve moći pratiti uživo, finala u subotu i nedjelju biti će prenošena i uživo na Twich kanalima ESL-a.

U ESL-u smo pokrenuli ligu, zajedno s Vipnetom, kako bismo i igračima u ovoj regiji pružili priliku za sudjelovanje u profesionalno organiziranoj ligi. Jer to je ključno kako bi se igrači, ali i publika, usmjerili prema profesionalnim gaming-karijerama. Sad, kad je pred nama završnica, mogu sa sigurnošću reći da smo taj cilj postigli već u prvoj sezoni. Imamo dobre temelje da u sljedećoj sezoni budemo još bolji, istaknuo je Martin Kadinov, ESL-ov menadžer za Jugoistočnu Europu.

Kad smo pokrenuli Vip Adria Ligu, cilj nam je bio popularizirati i profesionalizirati eSport te pomoći amaterskim timovima da postanu profesionalni. No, eSport ima pozitvan utjecaj i na gospodarstvo i akademsku zajedicu, odnosno nosi sa sobom puno širi konteks od samog igranja, dodala je Rizman Matić.

Da su timovi ozbiljno shvatili priliku koja im se pruža, potvrdio je i jedan od članova hrvatskog tima Klicktech, Toni Sabalić, koji je najavio pohod na titulu pobjednika prve sezone Vip Adria Iige.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti